Ez mindig attól függ, hogy ki finanszírozza a tanulmányt...
Ha pl. a koleszterin-gyógyszer gyártók, akkor a tojás is egészségtelen. :)
Belinkelsz egy 4 évvel ezelőtti Index cikket, mint hivatkozási forrás? Látszik, hogy nem vagy szakmabeli, csak egy mindentől rettegő laikus. Történetesen rengeteg olyan tanulmány és metaanalízis született már az elmúlt időszakban, ami alátámasztotta a rendszeres és nagymértékű vöröshús fogyasztás és a különböző onkológiai kórképek kialakulása között. Ettől függetlenül ne Index cikkekből tájékozódj dietetika témakörében, mert tele vannak áltudományos baromságokkal és dezinformációval. Olvasd el inkább ezeket a vizsgálati anyagokat:
Anyósomék rendszeresen vágtak és ettek disznót, ő például tényleg rákos lett. Szóval lehet összefüggés!
De mértéktelenül minden káros...
Ezt mindig is tudtuk.
Mi a kérdés?
Hagyjuk már, egyik évben a vörös hús, a másik évben a vaj az ellenség, majd egy évre rá a vaj egészséges, a margarin pfuj, éstb.
Szánalmas.
"ők sem azt mondják hogy nem rákkeltő csak olyan minimális a rizikó hogy ezért felesleges nem enni vörös húst"
Az Indexen hivatkozott tanulmány valójában nem egy tanulmány, hanem egy ismeretterjesztő újságcikk, ami módszertani szempontból sem tekinthető szakmailag relevánsnak, ugyanis alsórendű vizsgálati stratégiát alkalmazott korrekt epidemológiai kutatás-metodika helyett. Nem véletlenül ignorálta ezt az újságcikket a Public Health England, a Cambridge és az Oxford is. Ha tudományosan releváns irodalmat szeretnél olvasni a témában, akkor a 2. kommentben belinkelt két metaanalízist olvasd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!