Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit csináljak,hogy egyen a 7...

Mit csináljak,hogy egyen a 7 éves lányom?

Figyelt kérdés
Most februárba töltötte a 7évet a kislányom.Kis alacsony kb 123 cm és vékonyka 18,5kg .Válogat az ennivalóban és alig eszik valamit.Most már több mint 1 hete beteg,benne van ebbe a vírusba ami most van(láz,köhögés,orr folyás,)Így ppáne nem eszik.Sőt,ha beteg fogy is.Kapja a bérescseppet 3 hete kb.Szerintem megkérem az orvost,hogy küldje el vérvételre mert már teljesen kétségbe vagyoknesve,hogy nem akar enni.Ilyenkor még a chips,csoki sem megy nki.Üdítőt,tejet iszogat.

2023. febr. 26. 22:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad "ilyenkor még a chips, csoki sem megy neki". Valószínűleg hagytátok elkényelmesedni és válogatni. Most meg amikor már a testi épsége függene tőle, amit ő nyilván nem fog fel, akkor is csak válogat a feldolgozott, ízesített szutykok között. Szoktassátok át a rendes ételre. Lassan megy, de muszáj. Az ő érdeke. És akkor majd enni fog rendesen.
2023. febr. 27. 00:18
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem hagytuk elkenyelmesedni,de ő semmit sem akar megenni.Meg a kenyeret sem!Mindenre azt momdja fujj,ea meg sem kostolta.
2023. febr. 27. 05:43
 3/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
Mennyi deje eszik alig? Ha beteg, akkor nincs kérdés. Attól nem lesz baja, ha 1 hétig alig eszik, vagy 2 hétig, nem kell aggódni rögtön meg orvoshoz vinni. Innen is látszik hogy önmagában egy Béres csepp nem lesz hatásos. Nem volt valami veszekedés a családban, vagy nem érte trauma? Esetleg suliban vagy oviban nem-e történt valami.
2023. febr. 27. 06:52
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem erte semmi trauma!Igen.most beteg.De ő alapból alig eszik és nem eszik meg mindent,most meg beteg így jobban nem.
2023. febr. 27. 08:38
 5/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
Értem, tehát akkor ő ilyen eleve. Hát ezzel nem sokat tudsz tenni, mondjuk az orvossal beszélhetsz, abból baj nem lesz, de vagy csak válogat, nem szereti azokat az ételeket, vagy nem tudom mi más oka lehetne, nem hiszem, hogy alapbetegség okozná így a leírtak alapján.
2023. febr. 27. 08:43
 6/16 A kérdező kommentje:
Mar legutobb mikor beteg nolt mondtam a dokinak.Ő azt mondta,ha mar nem lesz beteg,de tivabbrq aem eszik akkor ad beutalot laborba.Azt hitte ezzel,higy megszurjak majd enni fog ,de nem.Nem ijedt meg.De eszegetett tobbet,hogy kapta a beres cseppet.Probalkoztam en annobetvagyfwejeszrő sziruppal is.Alig hízik.Jobban örülnek,ha lenne vagy 20kg,de csak 18,5.
2023. febr. 27. 08:49
 7/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az jó, ha a szuritól nem ijed meg és nem amiatt fog többet enni, akkor el kell vinni, bár szerintem sok okot erre vérből nem fognak találni. Nehéz valóban, ő úgy látszik ilyen.
2023. febr. 27. 09:05
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha van normális étel, és nem akar enni, ne adj neki chipset meg ilyeneket, mondd neki, hogy oké ilyen étel van itthon, ha éhes szóljon és kap főtt ételt, de a minimum, hogy nem fújjog amíg meg nem kóstolja. Ne aggódj, ha nem nasizhat éhes lesz, és előbb-utóbb kérni fog. Meg ugye ha víz helyett üdítőt iszik, az tele van kalóriával a cukortartalma miatt, így nem is fog megéhezni.
2023. febr. 27. 10:05
 9/16 anonim ***** válasza:

Tegnap nálunk volt a kislányom pár barátja. A 4 éves kisfiú anyukája mondta, hogy a gyerek nagyon válogatós, a rántott húsról csak a panírt eszi meg, a tejbedaráról csak a kakaót stb. Elé tettem a rántott húst, egyből mondta a gyerek, hogy ő csak a panírt kéri. Mondtam, hogy rendben, van rajta az is, harapj bele és érezni fogod. Meg is ette az egész húst. Utána szólt, hogy szomjas. Mondtam, hogy oké, öntök neki vizet. Erre a kisfiú, hogy ő szörpöt kér vagy kakaót, mondtam, hogy ezek nincsenek (pedig voltak itthon), mire a válasz az volt, hogy rendben, jó lesz a víz is, majd egész nap csak azt ivott mindenféle hiszti nélkül. Este a fiú anyukája mondta, hogy akkor az a baj, hogy ő mindig azt ad neki amit kér, egyből leszedi a panírt a húsról, ha nem eszik ebédet, akkor ad valami édességet, hogy legalább annyit egyen stb.

Nem kell megijedni ha nem akar ebédelni, úgyis éhes lesz ha nem kap helyette édességet meg üdítőt. Persze ettől függetlenül lehet, hogy a lányodnál más baj is van és tényleg nem árt egy kivizsgálás, de szerintem csak "jól lakik" az üdítővel meg a chipszel.

2023. febr. 27. 10:28
 10/16 A kérdező kommentje:
Hat most meg chips sem kell nki mert beteg.Ő kimondottan pl a rantott mellett csak frissen kisutveveazi meg.Nagyon sokmindent nem eszik meg....Mindennap főzök,debő valogatós nagyon.Suliban is pqr dolog amit megeszik.Mindegy holnap viszem dokihoz ,hogy azota is beteg es,hogy alig eszik,es ha rendbejon elvinnem vervetelre,de most meg mar parazik tole,eddig nem parazott.
2023. febr. 27. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!