Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi egy 7 éves, átlagos...

Mennyi egy 7 éves, átlagos gyerek koleszterinje?

Figyelt kérdés
Átlagos,nem elhízott a gyerekem,kislány.Különböző csipkeszerű kiütések miatt,ami ha beteg,kijön a talpán,vérvételre kellett mennünk,ahol a koleszterin 5,4 lett.Mi a normál érték?Gondolom ha előtte zsírosabbat eszünk,vagy sok tojást fogyasztunk,esetleg sok tejterméket,akkor megugrik a koleszterin szint.Kell emiatt aggódnom?
2011. febr. 3. 16:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Gondolom ha kellene aggodni akkor a doki szolt volna hogy baj van.

[link]

Amúgy nekem multkor magas volt a koleszterinem holott sose eszek smemilyen zsirosat szóval nem hiszem h csak ez okozhatja.

2011. febr. 3. 16:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát azt mondta az orvos,hogy nem vészes.Egyen kevesebb zsírban,olajban sütött dolgokat és mivel sok tejterméket fogyaszt,illetve tojást,csökkentsük azokat.Mondjuk a chipset is fogyasztunk rendszeresen...:(
2011. febr. 3. 17:43
 3/5 Dr. Dav ***** válasza:

Kedves Aggódó Szülő!

Lányánál az 5,4-es koleszterinérték határérték, az javaslom, hogy tegyenek annak érdekében valamit, hogy lecsökkenjen. Most még nincs miért aggódni, nincsen egyáltalán késő. Tudniuk kell, hogy tehetnek a magas koleszterinszint ellen. Én gyógyszert még nem javasolnék, viszont a későbbi betegségek megelőzése érdekében le kéne szokni a rendszeres chipsfogyasztásról, és javaslom, hogy iktassanak be rendszeres testmozgást. A chips helyett fogysszanak inkább gyümölcsöket! Így érhetik el, hogy lánya felnőttkorában is egészséges legyen, ne legyen magas vérnyomása, érelmeszesedése, stb. Hát nem éri meg?:)

Sok sikert kívánok!

dr. Dav

2011. febr. 5. 11:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot.Nem úgy kell elképzelni,hogy csak chipset falunk...Igen,felelős vagyok a gyerekeim egészségéért.Ezértis próbálok ezentúl olyan ételeket készíteni,amivel nem ártok nekik.Nagyon nehéz...a magyar élelmiszer piac is felelős ezekért a dolgokért.Tele van rejtett zsírral és cukorral minden.Eszünk sok salátát,zöldséget,gyümölcsöt.De ezentúl próbálom lecsökkenteni a zsíradék használatot és kevesebb tojásos ételt fogok készíteni.Azt hallottam,hogy a zab jó hatással van a koleszterinre.Igaz ez?
2011. febr. 5. 20:11
 5/5 Dr. Dav ***** válasza:
Igen, ezt bebizonyították, igaz.
2011. febr. 6. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!