A mákot eszik az gyakorlatilag kábítoszeres?
Figyelt kérdés
Ezek szerint ha pozitív tesztet produkál, akkor kábítoszert élvez az ember. Ennek ellenére sosem éreztem magam máshogy mákostészta evés után. Mi lehet az oka? Jól bírom a drogot? [link] 2023. febr. 22. 18:11
2/5 anonim válasza:
A mák termése igen kevés hatóanyagot tartalmaz.
Ezen kívül az étkezési típus nem erre van nemesítve.
3/5 anonim válasza:
Igen, már régebben tudni, hogy ópiátokra pozitív lehet a teszted ha bepuszilsz egy jó adag mákos kaját. Ami persze még nem drog.
4/5 anonim válasza:
Inkább azok, akik elhiszik ezt a marhaságot.
5/5 anonim válasza:
Ez olyan bulvárosnak tűnik. Szerencsére a szövegben benne van, hogy "szennyeződhetnek". Ilyen megengedő módban fogalmazva olyan, mint sok egyéb reklámban a "segíthet", "hozzájárulhat". A mák magvai valóban nem tartalmaznak morfinán alkaloidokat, amik elsősorban a vegetatív részekben és a mákgubó falában vannak. Olyan nyilván előfordulhat, hogy a magok "szennyeződhetnek" a mákgubó feldolgozása során, de olyan még nem fordult elő, hogy 1 adag mákostésztától vagy mákos kalácstól, mákos beiglitől valaki kábult állapotba kerülhetne. Még az is meglehetősen valószínűtlenül hangzik, hogy ilyenkor a drogteszt pozitív lenne. Én egyszer egy komolyabb köhögéses állapotban vettem be kb. egy gombostű fejnyi kodeint, ami valóban megszüntette a kohogést, de egész nap ültem a sarokban, mint egy fejbevert. Azóta is kerülöm a kodeint. Az étkezési célra szolgáló mákot az USA-ban és Európában is évtizedek óta u.n. tebain mák magjából termesztik, aminél a morfin és kodein tartalom egészen minimális és a nem kábító tebain dominál benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!