Mennyi idő megszokni a zöldségeket és a hüvelyesek, hogy ne puffasszon?
Nem az ízzel van a gond, kifejezetten szeretem az egészséges kajákat. Remek brokkoli, karfiol, kel-félék receptjeim vannak. Szeretek sűtni-főzni. Viszont a gyomromat nagyon megviseli. Nagyon szeles leszek, hasam felpuffad. Azt hallottam, hogy hozzá lehet szokni, de mennyi idő ez, ha mondjuk napi szinten eszek ilyen puffasztó ételeket?
Sokféle gabonát, puha sajtféléket, joghurtot, tojást és időnként halat vagy háztáji szárnyast szoktam enni. Tejet egyáltalán nem iszom, vagy csak növényit. A hozzáadott cukrokat kerülöm.
A vegánok például hogy csinálják, hogy nem puffadnak?
A leírtak alapján nem hiszem, hogy érzékeny lennék.
Sajnos hajlamos vagy a candidiazisra, de azon pont segítenie kellene a magas rosttartalmú étkezés.
Ha candidiasis-od van, akkor kerülnöd kell a cukrot (amit írtad hogy kerülsz és az jó) és élesztőt tartalmazó ételeket, mert ezek serkentik a Candida gomba növekedését.
Nagy mennyiségű friss zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, amelyek tele vannak rostokkal és tápanyagokkal, és segítenek a szervezet méregtelenítésében.
Fehérje forrásokat kell fogyasztani, például húsokat, halakat, tojást és tejtermékeket, amelyek szükségesek a szervezet számára az immunrendszer erősítéséhez.
Koffeint és alkoholt kerülni kell, mivel ezek szintén serkentik a Candida gomba növekedését.
Érdemes probiotikus élelmiszereket fogyasztani, mint például joghurtot, kefirt és kimchit, hogy javítsák a bélflóra egyensúlyát és megelőzzék a Candida gomba túlsúlyát.
Szerintem megleszel kis mennyiségű hüvelyessel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!