Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Baj, ha megsózom az ételt?

Baj, ha megsózom az ételt?

Figyelt kérdés
A sulis menzán szoktam kajálni, de az (korábbi) egészségügyi ámokfutás miatt betiltották a sót (vagy az is árstoppos lett és elszublimált xd), így ehetetlen a kaja. Mivel az asztalokra sincs kitéve só, így kénytelen vagyok "becsempészni" (ujujujj xdd) kis sótartóban. Azt hallottam, hogy károsíthatja a szememben az ereket. Mégis hogyan és miért?

2023. jan. 30. 18:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Ennyitől nem lesz bajod
2023. jan. 30. 18:06
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
A túlzott sófogyasztás, a mozgásszegény életmód, a magas testzsír-százalék következtében kialakuló magas vérnyomás vagy cukorbetegség szövődményeként jelentkező érszűkület károsíthatja a szemek érrendszerét hosszútávon. Szerinted érdemes aggódni a menza kaja megsózása miatt? Ha szerinted igen, akkor sózás előtt inkább konzultálj egy szakorvossal!
2023. jan. 30. 18:06
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Kevés só esetén pl. a gyomorsav elválasztás lehet elégtelen.
2023. jan. 30. 19:40
 4/13 anonim válasza:
80%
Én 4 évig kolis voltam és mindig vittem magammal sót a menzára. Az ereim a szememben azóta is jól vannak, köszönik szépen.
2023. jan. 30. 20:11
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
nem lesz bajod tőle.
2023. jan. 30. 21:20
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Hiába pontoztátok le, a 2-esnek igaza van. Mi azt innen nem tudjuk megmondani, hogy túlzott-e a sófogyasztásod, de sajnos általában több sót fogyasztunk, mint amennyi ideális lenne.

1-es: "ennyitől" - mennyitől? Honnan tudod mennyire sózza meg? És hogy az ebéden kívül is minden kajálással túl sok sót visz be?

2023. jan. 30. 22:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A só egészséges, de nem embertelen mennyiségben. A túl sok stressz okozza a legtöbb bajt.
2023. jan. 31. 19:27
 8/13 A kérdező kommentje:
És akkor Magyarországon miért nem a stresszt csökkentik a só helyett?
2023. jan. 31. 19:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenkinek a maga döntése, mennyi stresszt vállal be az életében és hogy mennyire kezeli.
2023. jan. 31. 19:51
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én full nyiltan elővenném a sószórót és mindenki szeme láttára megsóznám a kajám. A saját gyerekemnek is ezt tanácsolnám, és ha ezért retorzió éri akkor személyesen küldeném el őket az anyukájukba.

Ekkora őrültséget....

Amúgy meg a szervezeted működéséhez elengedhetetlen a só. Persze a túl sok só nem egészséges, de a túl kevés se.

2023. febr. 23. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!