Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az elhízásom miatt nagy az...

Az elhízásom miatt nagy az étvágyam vagy a nagy étvágyam miatt lettem ennyire elhízott?

Figyelt kérdés
Fiatal, közel 170 kilós férfi vagyok, azt vettem észre hogy alig bírok jóllakni, ha étteremben előételtől desszertig mindent is kérek, akkor is éhes maradok. Emlékszem ez sok éve nem így volt, csak a főfogást kértem és azt is alig bírtam befejezni. Mitől nőtt meg így az étvágyam?

2023. jan. 24. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:
42%
Hozzád képest a Géza gyerek ministráns :-D
2023. jan. 24. 19:57
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez inkább egy idő után egyszerűen csak egy öngerjesztő folyamattá vált. Régebben elkezdtél a normál adaghoz kisebb mennyiségekkel de egyre többet enni amihez hozzászoktál idővel, és már ezután a nagy adag is normálnak tűnik. Ezt nem mindig vesszük észre aztán amikor mégis, akkor meglepődünk hogy te jó ég mennyit ettem és mégis "éhes" maradtam.
2023. jan. 24. 20:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy öngerjesztő folyamat: A rengeteg kajától nagyobbra tágul a gyomrod, a nagyobbra tágult gyomrodba pedig mégtöbb kaja belefér majd a későbbiekben, amitől mégnagyobb lesz a gyomrod...

Konstans hízol és növekszel, egyre többet és többet eszel, amitől egyre jobban elhízol, és még többet kell enned...

2023. jan. 24. 20:13
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

Hormonális oka is lehet. A leptin nevű hormon szól az agynak, hogy elég a kaja, sok a zsírraktár. De ha már rég elhízott vagy, az agyad hozzászokik a magas leptin szinthez.

A másik meg, hogy ha feszül a gyomrod, az is jelzi a jóllakást, ha a tied már kitágult, akkor többé nem feszül, így ez se működik már.

Ha lefogyni tervezel, konzultálj a háziorvossal. Jegyezze fel a kiindulási súlyod.

2023. jan. 24. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg egyszerre a kettő. Nagy volt az étvágyad és ennek engedtél, sokat ettél ami eredményezte a hízást, de ahogy elhíztál még nagyobb lett az étvágyad és ezért nem tudsz jóllakni. Velem ugyanez volt a helyzet, szóval szerintem ez egy öngerjesztő folyamat ahogy a hármas írta, és gondolom a 4-es meg ezt biológiai érvekkel is alátámasztotta. Azért kezdtem el hízni, mert nem fogtam vissza magam és abbahagytam az étrendet ami szinten tartotta a súlyom, aztán hamar eltűntek a kockák, pocakosodni kezdtem meg a többi. Ahogy híztam egyre többet tudtam enni és több is kellett ahhoz hogy úgy érezzem jól laktam. Aztán 35+ kiló túlsúllyal már elég nehéz volt elérni azt az állapotot, szóval inkább valamennyit visszafogytam. 140 kg-hoz közel 3 Big Mac, 3 dupla sajtos mcroyal, azokhoz krumpli plusz még valamennyi nuggets simán lecsúszott és egy óra múlva éhes voltam megint, mondjuk meki után mindig ez van/volt.
2023. jan. 28. 07:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Most mennyi a súlyod?
aug. 7. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!