Melyik az egészséges táplálkozás? Aki egészséges, legyen kedves megírni, milyen táplálkozást folytat?
Reggeli-ebéd-vacsi fix, közben meg amikor megéhezek. Reggeli általában rántotta zöldségekkel, teljes kiőrlésű zsömivel. Napközben banán, kekszek. Ebéd mindig valami husi vagy hal körettel, pl. édesburgonyával, salátával, rizzsel. Vacsira mondjuk tortillát csinálok. Cukros üdítőket, energiaitalt soha nem iszok, csak vizet és capuccinot.
Nem vagyok megszállottan egészségmániás, nem sanyargatom magam, de az 51 kilómmal nem is kell, azonban az átlag embereknél már így is sokkal egészségesebben étkezek, azt gondolom :D
Az is nagyon fontos, hogy nem vagyunk egyformak, tejtermek, gluten, zsiradekok toleralasa nem mindenkinel egyforma.
Nagyon sok zoldseget eszem naponta hussal ( marha, csirke, tengeri halak, rak, ez angliaban atlagos, otthon mas lenne). Sok brokkoli, kaposztafelek, sparga. Nyersen nem vizes salatakat hanem vizitorma, rukkola, spenot, borsoinda. Huvelyesek, bab, csicseriborso.
Majat is sutok rendszeresen, vorosbor egy poharral.
Gyumolcsot mar nem, mert negyven folott erjedest, puffadast okozott.
Ami alap, D3 vitaminos csonterosito, szelen, Q10, B-komplex, vas, C-vitamin. Mind bolti, nem foglalkozom MLM-es tularazott nemcsodaszerekkel.
Vekony es strapabiro no vagyok jo laborleletekkel.
Normális, kiegyensúlyozott étkezés.
Nálam ez a napi 3 nagyobb, 2 kisebb.
Minden nap zöldség, gyümölcs, megfelelő kalória.
1-2 csík csoki simán belefér, mert nem azon múlik, hogy hízok-e (mondjuk én előbb fogyok, mint hízok).
Annyi, hogy gm-lm étrend érzékenység miatt.
reggeli-ebéd-vacsi-nasi 170 cm 50 kg vagyok. ez nálam genetika. hétvégi napot írok le, mert akkor a suli miatt nem kész káosz a sorrend-időpontok.
Reggeli zabkása sok gyümölccsel, 1 tk chip maggal, tejbe és vízben főzve (fele-fele arány)
napközben egy alma+1-2 db korpovit/zabkeksz
Ebéd: Leves, ez mindig más, de általában zöldségleves
Vacsi: tonhal vagy halkrém, vagy 2 tojás 1 nagy hagymával és szárzellerrel. ehhez saláta és 2-3 abongtt vagy 1 tk toast
Nasi: alma/narancs, esetleg mindkettő. ehhez gabonapehely, (tk) vagy natúr Corn flakes hozzá kesudió vagy mandula. Napi 1600 kcal átlagban, de ha esetleg leesik a súlyom, 2000-re emelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!