Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit csináljak? Ez már betegség?

Mit csináljak? Ez már betegség?

Figyelt kérdés
ha 1 nap nem eszek csokit vagy vmi kakaós édességet totál depressziós leszek,annyira vágyom az ízükre.volt h max 5napig kibírtam,de kínszenvedés volt:( mit tehetnék ez ellen?nem vagyok kövér csak tudom,h nem egészséges,mert sokat eszek,leállni nem tudok.ha keveset eszek belőlük az rosszabb,mintha semennyhez se jutnék...orvoshoz menjek vagy mi?miért vagyok ilyen?:(
2010. okt. 3. 18:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Én mindennap eszek édességet, nem is keveset. De még soha sem gondolkodtam rajta, hogy ez káros lenne. Valamit enned kell, és akkor ha a kenyeret ennéd, akkor azon gondolkoznál, hogy árt?

Szerintem ne csinálj magadnak felesleges gondot ebből, vagy bármiből.

2010. okt. 3. 18:38
 2/3 A kérdező kommentje:
jó de más simán megállja h nincs otthon csoki...én nem tudom.
2010. okt. 3. 18:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez sajnos függőség. :((

Én is benne voltam.

Egy ideig nem is volt nagy baj, tartottam a normál testsúlyt, ám egyszer csak nagyon megindult nálam a hízás, felszaladt három hónap alatt kb. 15 kiló. Ettől nagyon fájtak a lábaim, a közérzetem se volt jó, a vércukrom ingadozott és sok lett a gyomorsavam is.

Aztán elkaptam egy hányós betegséget és napokig diétáznom kellett. És valahogyan sokkal jobban lettem, mint a betegség előtt. Akkor jöttem rá, hogy sokkal jobb nekem a sok-sok csoki és rágcsi nélkül. Azóta csak hétvégén kerül elő a csoki, vagy vészhelyzetben, ha nagyon nullán érzem az energiaszintem és nincs más a közelben (pl. melóban csak a csokiautomata van). Leadtam a felesleget és sokkal fittebb vagyok. Pedig mindent eszem, csak a csokit és a sütiket csökkentettem jelentősen.

Szóval káros. Muszáj leszel erőt venni magadon és abbahagyni. :(

Nem is a legdurvább amit okoz, mert lehet valaki nem hízik el tőle, de a tudat, hogy ez komoly függőség, gondolom téged sem boldogít.

Érdemes lenne a mélyére nézni a dolgoknak, minek a hiányát igyekszel csokievéssel pótolni?

Tudom, most már a csoki hiányát, de anno? Hogyan kezdődött az egész?

2010. okt. 4. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!