Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért vagyok mindig éhes?

Miért vagyok mindig éhes?

Figyelt kérdés

Miért vagyok mindig éhes? Hiába eszek rengeteget, folyamatosan éhes vagyok és sosem csillapodik az éhségem. A testsulyom nagyon alacsony, 18 eves lany letemre vagyok 46 kg, de nem tudok hízni, sőt, lassan, de fogyok.

Mit csináljak?

2023. jan. 19. 23:02
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Ha fogysz, akkor kalóriadeficitben vagy, ergo maximum szemre/érzésre eszel sokat, technikailag éhezel. Kéne számolni a kalóriákat, és akkor látnád, hogy deficitben vagy.
2023. jan. 19. 23:04
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Azért az nagyon nem mindegy, hogy ez a rengeteg evés miből áll. Ha gyümölcsökből vagy ilyesmiből akkor ne is várod hogy hízzál.
2023. jan. 19. 23:20
 3/7 anonim ***** válasza:
37%
Kaka rendben?
2023. jan. 20. 06:19
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Gluténtól például simán lehet.

Én csomót ettem, kalóriákra - számoltam! - 2000+ minden nap és 15 kg mínusz félév alatt, vérszegénység, stb.

Oké, itt elmentem magánúton vizsgálatokra és kiderült, hogy bizony ételérzékeny vagyok.

Hiába eszem, nem szívódik fel belőel semmi.

Elhagytam a glutént, és a laktózt, nagyjából félév alatt vissza is jöttek a kilók, normális a vérképem, egészséges a testsúlyom, és nem érzek állandóan vagy puffadást, vagy azonnali éhséget.

2023. jan. 20. 12:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem, nem csak gyümölcsöt, hanem gyakorlatilag mindent megeszek (a húson kívül). Ténylegesen mindent, és sokat.

A székletem normál.

Gluténérzékenységre voltam tesztelve évekkel ezelőtt, de negatív, a géneket sem hordozom.

2023. jan. 21. 19:19
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Ha rengeteget eszel, mégis fogysz, akkor a pajzsmirigyedet kellene megnézetned. Kár, hogy nem eszel húst, elég laktató. Esetleg próbálj több fehérjét bevinni.
2023. jan. 25. 09:25
 7/7 Cubina ***** válasza:
0%

Zöldségektől nem lehet hízni, és a szervezeted jelzi is hogy valami nem stimmel, hiszen nem tudsz jóllakni és állandóan éhes vagy. Hacsak nem vagy 150 cm vagy annál alacsonyabb, a 46 kiló kóros soványság és ahogy írod, még fogysz is.

A barátnőm volt így, kiderült hogy laktózérzékeny és IBS-e van (irritabilis bél-szindróma), ami miatt átfolyt rajta minden, állandóan éhes volt, összeevett mindent (húst szinte semmit) és semmi nem tudott hasznosulni. 165 centihez volt 47 kiló, nagyon sovány volt.

Ha ilyen bajod van és pluszban nem eszel húst, egyáltalán semmi nem tud hasznosulni, mert a zöldség egyébként is csak átfut az emberen, akkor is, ha valakinek nincs baja. A szüleidnek nem tűnik fel a probléma? Nem ad senki tanácsot?

2023. febr. 3. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!