Mi okozhatja a túlzott gázképződést? Nem puffadok,nem fáj a hasam,semmi hasmenés, csak a folyamatos gázképződés.
Sokan tévedésben vannak azzal kapcsolatban, hogy az egészséges kaják mindenben jobbak. Ez nem igaz. Nem ingadoztatják a vércukrot, általában nem okoznak gyomorsav hányást, viszont némelyik brutális fingást, puffadást és irritációt tud indukálni a benne lévő rostok és emészthetetlen szénhidrátok miatt.
Én egy időben sok zabot ettem, konstans fingással.
Kedves első válaszoló!
Nem értem mire gondolsz.
Egy éjszakás zabkását szoktam enni,tehát nem főzöm meg. Chia magot, tejet, joghurtot,fehérje port és gyümölcsöt adok hozzá.
Kedves második!
Nem tudom,hisz hasmenést,egyéb tüneteket nem okoz. 🤷
Kedves harmadik!
Köszönöm a választ.🙂
Viszont akkor nem tudom mivel tudnám helyettesíteni,vagy esetleg megfőzve kevesebb gondot okozna?
Ha megfőzöd kicsit, úgy magasabb lesz a GI-je, de javulni fog a puffadás egyértelműen.
A zab tényleg fingat és amúgy az avasodás miatt sem érdemes nyersen fogyasztani, cseszteti a májat.
"Nem tudom,hisz hasmenést,egyéb tüneteket nem okoz. 🤷"
Nem kell ahhoz hasmenést okoznia. Pl a nem tudom milyen teáktól biztosan tudom, hogy van ilyen, hogy sokat pisilsz tőlük. A bélgázt nem tudom, de el tudnám képzelni, hogy ennek lehet valamiféle tisztító hatása, amit a fogyasztott ételek előhoznak.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor megpróbálom főzve,hátha.
Vagy kihagyom. 🙂🤷
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!