Milyen, általatok egészségesnek vélt ételt szoktatok reggelizni?
Diétázom, igyekszem arra törekedni, hogy laktató, diétás és lehetőleg kevésbé feldolgozott legyen. Nálam a kedvenc reggeli a szendvics, annyiféleképpen lehet variálni.
Ma: 1 magos zsömle, 3 szelet csirkemellsonka, 1 paradicsom, egy kevés zöldségkrém, 1 kávé.
Kinek mi az egészséges...
Akár betegség, akár allergia, akár egyéb miatt simán lehet egészségtelen olyasmi, ami egy egészséges embernek teljsen jó.
Gluténmentes kenyér (vagy magvas vagy sima), valamilyen feltéttel. Néha avokádókrém, néha valamilyen szalámi, de amikor beteg voltam, akkor mézes-vajas.
Ha sós a feltét, akkor mellé paradicsom, paprika.
Laktózmentes tejeskávé.
Glutén- és laktózérzékeny vagyok, nem heccből kerülöm ezeket.
A kedvencem a rozsos kenyér (sima rozskenyeret nem bírom enni, így fehérliszt és rozsliszt is van benne) és tonhalpástétom, jégsaláta és spenót levelekkel.
De igyekszem magam rászorítani a zabkására (így a fenti a vacsora), forró vízzel készítve, fehérjeporral, chia maggal, mivel nem bírok magammal, édesítem eritrittel.
Az alapbetegségeim, problémáim magas koleszterinszint (örökletes lehet), reflux és nem választ ki a szervezetem elég kalciumot, így sokszor magas a szintje.
De meggyőződésem, hogy egészségesebb embereknek se annyira jó a sok állati zsír, fehér liszt, cukor stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!