Más is szenved olyan bélbajtól, hogy állandóan túl lágy a széklete és sokszor megy egy nap WC-re?
Voltam már gasztroenteorológusnál.. Ott hagytam már több százezret, és még mindig nem jó.
Az állandó problémám, hogy napi 3-4-5x simán megyek WC-re, és azok sem olyan rendes tankönyvi kaki formák, hanem túl lágyak. Még épphogy nem megy át hasmenéses formába, de rettentő kenőcsös.
Vért is vettek, ételallergiák stb.. semmire nem vagyok allergiás, se tej, se laktóz, se kalászosok semmi.
Laktulóz kilégzéses vizsgálaton viszont kijött a hiba, hogy valami nem jó. Arra kaptam Normixot, utána jó volt bő egy hónapig, majd ismételten fosóslágyszéklet.
Zabpelyhet mindennap eszek, inulint is, illetve kreont.
Már nem tudom ,hogy mi tévő legyek. Annyira borzalmas, hogy egész nap éhes vagyok, és sokszor kaja után félórára rá, már megyek is WC-re.
Reggelente mindig van székletem, de délelőtt is van még egy, meg délután is szokott, meg sokszor este is. De az ritkább.
Valakinek van még ötlete, hogy mit lehetne?
Ez mind magánorvos volt, de ezekre már nincs pénzem, sztk alapon meg hát tudjuk milyen. :(
Hát ha zabpelyhet meg inulint eszel ne csodálkozz. Az inulin pl. SIBO-val felejtős, eleve székletlazító, hashajtós.
Nekem a sok rost nagyon rosszat tesz,lehet te is ilyen vagy.
1-es.
Kipróbáltam ezt is,hogy folyamatosan csak ugyanazokat ettem, és mondjuk ott is hullámzó volt, hogy 2 hétig semmi bajom, majd egy hétig rossz, majd hullámokban ugye.
2-es
Nem szoktam teleenni magam, mindig kisebb porciókat eszek. Ez már régóta így. :(
3.-as
Elméletileg az nem.
4-es
Zabpelyhet eszek kb 10 éve reggelire. Nem volt vele gond.
A belem meg akkor lett jobb, amikor elkezdtem az inulint szedni.
De pl. 3x2 szem, azaz 6 szem már olyan szinten bekeményítette a kakit, hogy majdnem szétrepedtem. Szóval maradtam 3 szemnél, az még jó.
Erre mondta a gasztroenterológus, hogy biztos, hogy nincs valami jól a belembe, mert nem lehet egész életében az embernek inulinon élni.
Aztán a normix után jó volt.. de ez is csak pár hónapig.
5-ös. Nem minden kaja után, olyan ritkán van. Az általános a napi 3 kaki.
De, ha érzem, hogy kell és itt van az ajtóban, akkor meg az aranyerem jön ki, ha nem engedem távozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!