Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Megint étkezési zavarom van?

Megint étkezési zavarom van?

Figyelt kérdés

17 / L

Körülbelül 2 éve lettem anorexiás. És 1 éve gyógyultam ki. A testsúlyom is visszaállt a normálisba. De 5 hónapja minden megváltozott. Állandóan eszek. Csak az ételre tudok gondolni és hogy mit fogok enni akkor is ha tele vagyok már azon gondolkodom mit eszek hamarosan. Akkor is sokat eszek ha egyáltalán nem vagyok éhes. Konkrétan minden pénzemet kajára költöm. Miután rengeteget ettem bűntudatom van és hatalmas szégyenérzetem. Legtöbbször a szobámba eszek hogy mások ne lássák mennyit eszek. Egyébként 50 kg vagyok.

Megint étkezési zavarom van?

A válaszokat előre is köszönöm.

2022. nov. 3. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos valószínű. Egyértelműen ez most nem anorexia, hanem túlevéses zavar lehet. Valószínű az az oka az ilyen sok evesnek hogy sokáig eheztetted magad, és így próbálod "bepotolni" amiről akkor lemaradtál. Az pedig, hogy szégyellsz mások előtt enni és inkább elvonulsz tipikus eveszavaros tünet, ahogy az ezek után jelentkező bűntudat is az. De legalább annyi pozitívum hogy nem hanyod ki vagy valami (ne is tedd). Az biztos hogy ez nem egy egészséges hozzaallas az ételhez, ezért jó lenne, ha beszelnel ezekről egy pszichológussal.
2022. nov. 3. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Nos először is,nem hiszem,hogy valamilyen problémád lenne.Én is folyamatosan eszek,még akkor is ha nem vagyok éhes.50kg-nál teljesen normális ha ételt követel a szervezet,főleg ha sportolsz + hormonok is beindulnak stb.Legkevésbé legyen szégyenérzeted.Lehetséges egyébként,hogy úgymond nem bírsz elszakadni az anorexiától.Nyílván ez egy trauma.Szerintem pszichologus tud segíteni.De tényleg,nem baj ha többet eszel...
2022. nov. 3. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:

A bűntudat és szégyenérzet miatt igen.

Kérj segítséget, mert ez akár bulimiába is átmehet - vagy medint nem fogsz enni.

De 50 kg valószínűleg nem elég neked, azért is eszel. Mennyi a magasságod? Mert én 50 kilóval szétszem magam, mert az már túl alacsony súly.

2022. nov. 4. 11:30
 4/5 A kérdező kommentje:
167 cm vagyok
2022. nov. 4. 19:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen. Azért eszel ennyit, mert alacsony a súlyod (én 168 cm vagyok). 3-4 kiló minimum kéne rád - zsír-izomban, és akkor nem érezné azt a tested, hogy muszáj ennie, vagy meghalhat - bár lényegében a "gyógyulásod óta" is éhezteted magad, ezért eszel ennyit.

Nem kell elszállni, de szedj fel még valamennyit. Amint beállsz egy optimális súlyra (ami nem az, amit a fejedben hiszel!), megszűnnek ezek az extrém éhségrohamok.

Én is azt hittem, az 50 kg már jó lesz. Egy francokat. Most vagyok 54-55 és így tökéletes.

2022. nov. 5. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!