Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most akkor mennyi fehérje...

Most akkor mennyi fehérje port fogyasszak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Belevágtam a fogyásba és ajánlották a fehérje por fogyasztását. Jelenleg 113 kg vagyok, ebből szeretnék leadni 20 kg-t minimum. Számoltam, edzés mellett 1,2x113=136,5. Most akkor 136,5 g fehérjeport kellene fogyasztanom naponta?
2022. nov. 2. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus. A fehérje alapvető tápanyag, majdnem mindenben van amit az ember evolúciója során fogyasztott, így pl. húsok illetve bármilyen állati eredetű élelmiszer, gabonafélék, olajos magvak, hüvelyesek stb. tehát ha szoktál ételt enni akkor jó eséllyel semmi szükséged táplálékKIEGÉSZÍTŐ-re, gondolom nem véletlenül sikerült 140 kilóig eljutni. Azonkívül a rajtad lévő zsírnak nincs szüksége fehérjére, zsírmentes testtömegre számolj 1,5-ös szorzóval és annyi elég lesz.
2022. nov. 2. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Zsírmentes tömeggel illik számolni. Te nem hiszem, hogy 113kg színizom vagy.

De fogyáskor az sem probléma, ha nem porozol, csak feleslegesen bevitt kalória szerintem, de ha neked úgy jobb, akkor csináld, csak helyes számolással.

2022. nov. 2. 20:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Honnan tudom mennyi a zsirmentes testtomegem?
2022. nov. 3. 04:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Magasságodból legalább 110-et vonj le
2022. nov. 3. 09:28
 5/5 anonim ***** válasza:
ja ezt nem azért mondtam mert pontos lesz... pontosan még műszerrel is nehéz megmondani
2022. nov. 3. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!