Milyen vitamint ajánlotok fiatal nőnek ami tartalmaz vasat és jó a látás megőrzésére/javítására is?
Valami hasznosz választ is tudtok adni? Köszönöm
Vérszegény voltam kiskoromban, gyakran most is szédülök
4: Csak szólok, hogy a szemnek is vannak betegségei, ill.környezeti tényezők és a test állapota is hat rá. Pl. kevés folyadékbevitel, monitorbámulás, stressz. Ez nem genetika és sok ilyen eredetű látásromlás javítható is. Némelyik még étrendkiegészítőkkel (karotinoidok) is akár, vagy ha monitor miatt, akkor szemtornával.
Multivitaminnal nem lehet vasat pótolni, mert kb.minden rontja a felszívódását, csak a C-vitamin javítja. Ráadásul eleve rosszul szívódik fel, csak kb.a tizede a bevitt mennyiségnek. Nagyobb dózisú vénynélküli vaspótló a Maltofer, ill. jobban hasznosul a kacsamáj, borjúmáj vastartalma.
5: hogy adjunk rá választ, ha nem válaszolsz a fontos kérdésre?
Pl. 1-es.
7.
Csak szólok, hogy nem ez volt a kérdés. Hiába szed bármilyen vitamint ugyanis, az nem fog azon változtatni, ha a sok monitorbámulás miatt rosszabbul lát.
Arról nem is beszélve, hogy a nem jó látás oka 99%-ben valóban genetika (megnyúlt szemgolyó), hiába lettem lepontozva, én erre válaszoltam, te meg a maradék 1%-ba kapaszkodsz, hogy beleköthess a válaszomba. Odáig meg már felesleges is elmennünk, hogy senkinek nem lesz sem a kevés folyadéktól, sem stressztől, sem monitorozástól -5-ös szeme, de ezt te is nagyon jól tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!