Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vegán életmód, pontosan mit...

Vegán életmód, pontosan mit tartalmaz?

Figyelt kérdés

Már egy ideje gondolkodom rajta, őszintén még nem olvastam utána,most akartam de már belezavarodtam.

Tehát pontosan mit jelent?

Gyerekek sem ehetnek olyankor húst? Hogyan hat az emberi szervezetre?

Köszönöm ha időt áldozol a kérdésemre,és segítesz bevezetni a vegán életmódba :) 🙏

2022. aug. 10. 01:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A vegánok nem csak az étkezésükben azok. Semmilyen állati eredetűt nem esznek, és nem használnak fel, mert visszautasítják az állatok kihasználását is. Pld nem hordanak bőr cipőt, nem vesznek olyan csokit, amiben csontenyvből van az állagstabilizáló, mézet sem, mert a méhek is állatok, stb. Ehhez azért elég komoly világnézeti és etikai értékrendi háttér kell. Többnyire maguknak főznek, de Budapesten már vannak teljesen vegán éttermek.

Az étrendjük jellemzően hüvelyesekből (babfélékből), olajos magvakból, gabonákból és persze választékosan zöldségekből, gyümölcsökből áll. Olajat, juharszirupot, tofut persze használatnak.

Ha valaki jól átgondoltan megszervezi a vásárlást és/vagy minél több mindent otthon termeszt, még csak nem is drágább így.

Ha a sima vegetariánusokra (vegákra) gondoltál, ők csak az állatok részeit nem eszik meg: húst, zsírt, szalonnát stb. Azt könnyű kiváltani.

2022. aug. 10. 01:12
 2/12 anonim ***** válasza:

Elmondva egyszerűbb. :)

[link]

2022. aug. 10. 01:14
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Ha túl sok lenne, ajánlom kicsiben kezdeni. Szerintem a fokozatosság a kulcsa az átállásnak, és nem is feltétlen muszáj teljesen vegánnak lenni, csak hogy ezt elmondhassuk magunkról. Pl én általában nem eszem húst, de imádom a gasztrót. Ha valami különleges kajában amire kíváncsi vagyok hús van, akkor megeszem. De az általános életmódommal már teszek a bolygóért
2022. aug. 10. 02:01
 4/12 anonim ***** válasza:
37%
A gyerekek részhez csak annyit, hogy azt a szülőnek nincs joga eldönteni a gyerek helyett, hogy ehet-e húst, vagy sem (az más kérdés, hogy sokan megteszik, és meg sem ismertetik a húst vele).
2022. aug. 10. 10:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokan meg etetnek velük húst, azzal is helyettük döntenek, nézőpont kérdése.
2022. aug. 10. 12:43
 6/12 anonim ***** válasza:

4-es!

Nézőpont kérdése, és ebben 5-ösnek igaza van.

Aki hússal eteti a gyerekét, és fel sem kínál más alternatívát, ugyanúgy eldönti a gyerek helyett. A köztudatban érdekes módon mégsem merül fel, hogy ez erőszak a gyerekkel szemben.

Kérdező:

NAGYON ÁTGONDOLT, VÁLASZTÉKOS vegetáriánus étrend a gyerekekre sem káros. A másik kérdés, hogy ki az, aki annyira ért hozzá, hogy helyesen állítja össze a húsmentes étrendet, hogy a gyerekek fejlődő szervezetének is megfeleljen.

2022. aug. 10. 13:34
 7/12 anonim ***** válasza:
Utolsó, sehol szó sem volt vegetáriánus étrendről, a kerdező vegán akar lenni.
2022. aug. 13. 09:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
7.: Vegán étrendet is össze lehet állítani tudatosan, gyereknek is, csak sokkal nehezebb.
2022. aug. 13. 20:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Szeretem ezt a fejlődő szervezet kifogást. Pontosan melyik tápanyagból kell többet bevinni egy fejlődő szervezetnek? A mindenevő étrendben is ugyanazt eszi a gyerek, amit a szülei.
2022. aug. 18. 01:16
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

9.: Általában a fehérjére hivatkoznak, mint "varázsszerre", de a 2.hsz-ben linkelt videó erre is kitér.

A lényeg:

Az a legenda, hogy mivel állati fehérje a húsban van, ezért feltétlenül szükséges volna, főleg a fejlődő szervezetnek.

Valójában az emberi test nem közvetlenül magát a (testidegen, állati) fehérjét építi be, hanem a saját (emberi) fehérjéjét építi fel a szükséges aminosav építőelemekből.

2022. aug. 18. 06:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!