Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A tápióka gyöngy kalória...

A tápióka gyöngy kalória értéke főzés előtt?

Figyelt kérdés

50g tápiókát főztem meg vízbe ami ugye 0kcal

az 50g tápióka az 170kcal

kérdés: tápióka gyöngyöt főzés előtt vagy után mérjem le hogy valós kalóriával tudjak számolni

2022. szept. 25. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyilván előtte. Utána már megsaccolhatatlan, hogy a mért ételnek hány százaléka víz.
2022. szept. 25. 21:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Tehát akkor a tészta esetében is szárazon főzés előtt mérem és azzal kalkulálok? Nem értek ehhez egyszerűen és mindenki mást mond. Valaki szerint főzés után kell lemérni mások szerint előtte

Nyilván az előtte opció a logikus de kételkedem

2022. szept. 25. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha reális értéket akarsz kapni, akkor mindent szárazon, főzés előtt kell mérned. Nyilván ez a nulla kalóriát jelentő vízben való főzésre vonatkozik. Ha valamit pl. olajban vagy esetleg zsírban sütsz ki, akkor annak a sütés után már teljesen más lesz a kalóriaértéke, de ez remélem evidencia.
2022. szept. 25. 21:52
 4/5 A kérdező kommentje:

Én is így gondoltam!

Köszi szépen!:)

2022. szept. 25. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindent nyersen kell mérni. A tápióka, tészta, rízs stb. nem lesz több kalória attól, hogy több vízet vesz fel, mindenki más állagot szeret, ha soká főzöd több lesz a súlya. Ez pld. húsokra, halra nem vonatkozik, hiszen a főzés, sütés során vizet vesztenek, ott ugyanannyi kalória egy sokkal kisebb mennyiség, mint nyersen.
2022. szept. 26. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!