Sok édességtől, szénhidráttól lehet ízületi gyulladása valakinek? Van összefüggés?
Az édesség nem egyenlő a szénhidráttal. A szénhidrát a három esszenciális makrotápanyag egyike, elengedhetetlen az egészséges élethez. Én még egy olyan tanulmánnyal vagy metaanalízissel sem találkoztam, ami az izületi gyulladás és a szénhidrát közötti összefüggést bizonyította volna. Olyan tanulmányt láttam, ami az ultrafeldolgozott élelmiszerek (pl. édességek, csokik, rágcsák, chipsek, húskészítmények), ipari adalékanyagok és egyéb gyári szemetek hatását vizsgálja egészségügyi tekintetben, de az más téma.
Ha autoimmun eredetű krónikus izületi gyulladásod van, és arra vagy kíváncsi, hogy ezt a táplálkozás miben befolyásolhatja, akkor keress fel egy hiteles szakembert, ne gyakorikerdesek.hu-ról akarj tájékozódni.
Valami biztos van köztük mert egyik oldalon írták hogy ízületi gyulladás mellett nem tanácsolják a sok cukor fogyasztást.
Ilyen árak mellett túlzott húsfogyasztás? :)
"Valami biztos van köztük mert egyik oldalon írták hogy ízületi gyulladás mellett nem tanácsolják a sok cukor fogyasztást."
Webbeteg? Házipatika? Egészségkalauz? Majd ha PubMeden egy bírált kutatási anyagban olvasod, hogy a szénhidrát izületi gyulladást okoz, akkor szólj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!