Nagyon magas ez a cukor értek étkezés után 1 órával?
Figyelt kérdés
Ma reggelire ettem egy szelet bajor rozs kenyeret felvágottal, vajkremmel+ egy tejes kávét. Kb. Egy óra múlva a háziorvosnàl voltam, 8,5-ös vércukor értéket mért. Most elküldött egy 3 hónapos vércukor vizsgálatra.2022. szept. 8. 22:42
11/11 anonim válasza:
Étkezés után 1 órával a kismamáknak kell mérni. Mindenki másnak másfél óra a mérésidő.
Cukorterhelés szükséges, egyébként nem vérlázítóan magas az értéked. A HBA1C vizsgálat az elmúlt 3 havi átlagértéket mutatja meg. Tehát ha időközönként kiugrál, azt nem fogja. Ennek meghatározásához cukorterhelés kell. Lehetőleg 5 pontos és inzulinszintekkel, ebből azonnal látszik hogy pl. inzulinrezisztens vagy-e. Diéta alapoknak nézz utána, a helyedben nagyvonalakban ismerkednék vele. Reggelire például nem lehet gyors szénhidrátot enni, márpedig minden tejtermék az.
Az sem zár ki semmit, ha normál az éhgyomri vércukrod, ahogy már mondtam csak egy módon lehet kizárni vagy igazolni a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!