Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon magas ez a cukor értek...

Nagyon magas ez a cukor értek étkezés után 1 órával?

Figyelt kérdés
Ma reggelire ettem egy szelet bajor rozs kenyeret felvágottal, vajkremmel+ egy tejes kávét. Kb. Egy óra múlva a háziorvosnàl voltam, 8,5-ös vércukor értéket mért. Most elküldött egy 3 hónapos vércukor vizsgálatra.

2022. szept. 8. 22:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
kaja után 1,5 órával kell mérni
2022. szept. 8. 22:44
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Magasabb, mint kellene
2022. szept. 8. 22:45
 3/11 A kérdező kommentje:
De mennyire magas? Innen még diétával kordában tartható?
2022. szept. 8. 22:48
 4/11 anonim ***** válasza:
63%

Nem kiugró. Mindenesetre meg kell nézni mi van. A diéta ezen nem segít, ki kell vizsgálni.

Egy cukorbetegnek 15-25 is lehet akár a cukra.

2022. szept. 8. 22:54
 5/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
45%
Elég magas, de attól is függ mit ettél.
2022. szept. 9. 06:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi volt az éhgyomri. Ez így nem reális. És amúgy 0-60-120 percnél kell mérni.
2022. szept. 9. 08:32
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

Egyetlen cukormérés nem reprezentatív. Étkezés után 50-60 perccel, stresszhelyzetben (az orvosi vizsgálat stresszhelyzet, nekem legalábbis) reális a megemelkedett vércukor. 8,5 nem egy kimagasló érték. A vércukorszintnek különben is tartósan kell emelkedett tartományban lennie ahhoz, hogy fiziológiai károkat okozzon. Éhomi cukrot szoktál mérni?

Ettől függetlenül nem tette rosszul a doki, hogy beutalt vizsgálatra.

2022. szept. 9. 08:46
 8/11 anonim ***** válasza:
62%
Nem extrém magas, de az egy kicsit gyanús, hogy a bajor rozskenyértől is így fölmegy. Lehet, hogy egy tejbegríz vagy kukoricapehely már túl magasat okozna. Szóval nem árt a kivizsgálás, bár nem tudom, hogy a 3 hónapos vizsgálat mi akar lenni. Nem 3 pontos terhelést akartál írni? Én azt tippelem, hogy azért ez nem lesz annyira súlyos, életmódkezeléssel kordában tartható lesz.
2022. szept. 9. 11:26
 9/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó! Nem, én nem a terheléses vércukor vizsgálatra gondoltam. Ez az úgynevezett hbA1c vizsgálat, ami visszamenőleg 3 hónapra nézi a vércukorszintet. Ha ez eleve magas lesz, akkor a terheléses vércukor vizsgálatot, már nem is szabad megcsinálni.

2022. szept. 9. 16:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Egyébként tavaly novemberben és idén márciusban voltam vérvételen, ahol csak éhgyomori értéket néztek, de az mindig normál tartományban volt:4,6.
2022. szept. 9. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!