Csirkemell helyett pulykamell és marhahús?
Mint húsipari dolgozó én olcsóbban szerzem be, a cég dolgozói olcsóbban vásárolhatják meg az üzemtől, bármilyen húst, a marhát is. Pulykákat pedig magam is tartok.
Pulykamell ugyanolyan zsírtartalmú, mint a csirkemell, ez nettó baromság (<3g zsír/100g).
Egy marhalábszár, fehér/fekete pecsenye, comb szintén kifejezetten száraz húsnak mondható (3-4g zsír/100g).
Meg aztán... ha valaki nem szálkásít, akkor semmi baj a zsírral...
Bárcsak az izom fejlődése azon múlna, hogy 100 gramm pulykahúsban mennyi zsír van. 🤣
"Vannak nekem ismerőseim, haverjaim akik foglalkoznak testépítéssel már egy ideje, látszik is rajtuk. (Most hogy, naturálok vagy szúrják magukat, azt nem tudom, nem kérdeztem, nem is érdekel). Ők CSAK a csirkemellfilére (és a halra) esküsznek."
Ebből az a tanulság, hogy szakemberekre, szakmai anyagokra, tanulmányokra kell hallgatni, nem a gyúrós haverokra, akiknek a releváns tudása sport és táplálkozás terén nulla. Attól még, mert látszik valakin a kondizás, még nem fog érteni hozzá.
Hülyeség hogy csak a csirkemell. Egyrészt a pulykamell ssm zsírosabb, másrészt az a minimalis zsír még jó is
Csirkecomb, pulykacomb, sertésszűz, sertéskaraj, halak, 7 százalékos darált hús mind mind alacsony kaloriatartalmu, ok feherjevel. Zsir is van bennuk, de az kifejezetten jo. Pl lazac is nagy zsirtartalmu emgis legtobben azzal tomegelnek. Iszonyat egeszseges, finom is
#16:
A legtöbben lazaccal tömegelnek?😂😂😂
Több mint 15 éve edzek, de én még olyanról nem hallottam, hogy valaki lazaccal tömegelne. Márcsak azért se, mert sose volt olcsó, de most rohadt drága.
#17 nyilván más körökben mozgunk
Ahhoz képest nem drága ha akciósan veszed 3500-4000 korul
Ráadásul 3szor annyiba kerul es 4x annyi kcalt ad mint a sima tengeri hal
Ahhoz lepest sem draga hogy igy nem kell kulon enni az omega 3 tabelttat hanem beviszi az ember termeszetes forrasbol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!