100 g marhacomb fehérjetartalma 22g. De mikor?





Mindig mindent nyersen mérünk
Pl száz gramm nyers rizs főzés után már nem száz gramm lesz mert vesz fel vizet.
Ezért veszed a nyersen mért száz grammnak a kalória értékét.
Természetes, hogy sütés közben a hús is "összemegy"
Ezért kell még nyersen lemérni.
Tehát a kérdésedre a válasz: igen, a nyers állapotában tartalmazza az adott kalóriát és makrokat





Köszi srácok!
Ha jól értem, ha elkezdek sütni 200 húst, jelen esetben marhát, és a sütés végére a 200 grammból marad 165 g, az annyit jelent, hogy vesztett a hús 35 gramm vizet. Tehát akkor sütés végére a 100 grammonként 22 g fehérje arány már nem ennyi lesz, hanem több, pl. 30 gramm fehérje 100 gramm húsban, mivel vizet vesztett a hús?





Nem, nem jól érted.
A 200 grammon mért NYERS hús 44 gramm fehérje
Ha ezt megsutod, változik a súlya a sütés alatt. De a kalória értéke és a makroi ( adott esetben, te a fehérjére vagy kíváncsi) nem változnak
Azért mondják, hogy mindig mindent nyersen mérünk, mert pl 165 gramm sült hús az istentudja mennyi volt száraz/nyers állapotában, viszont nyersen mérve mindig pontos adatot kapsz.





#5:
Igen, így értettem. Hogy sült állapotban 100 grammonként a hús már nem 22 g fehérjét fog tartalmazni, hanem többet.
De jókor jövök rá, hogy gymbeam-en lehet rendelni marhahús snack-et. Azt főzik, és utána szárítják is, tehát a leírás szerint a kész snack hús már 39 g fehérjét tartalmaz 100 grammonként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!