Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan szoktatok le a kávéról?

Hogyan szoktatok le a kávéról?

Figyelt kérdés
Egészségügyi okok miatt nem lenne szabad igyam, sokszor rosszul is vagyok utána, de ennek ellenére is iszom. Már kihagytam egy reggel, aznap nagyon fáradt is voltam, úgyhogy délután innom kellett. A dohányzásról sikerült leszokjak egyik napról a másikra két éve, a kávéról nem sikerül. Kinek mi vált be?

2022. aug. 14. 21:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%

Simán. Egyszer csak abbahagytam.

Az embernek legyen tartása. Főleg, ha árt.

2022. aug. 14. 21:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szereted az ízét? Akkor cseréld le koffeinmentesre.
2022. aug. 14. 21:17
 3/12 anonim ***** válasza:
94%
Szintén, abbahagytam egyik napról a másikra. Ami volt megbontott csomag, azt lepasszoltam másnak, és nem vettem többet. Eleinte többet teáztam, hogy meglegyen az iszogatás feelingje, aztán az is visszakopott egy alkalmi szintre. Egy hét után már nem hiányoltam a kávét.
2022. aug. 14. 21:18
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Zöld tea. Nekem fájt vagy 3 napig a fejem - alacsony a vérnyomásom-, de az is elmúlott.
2022. aug. 14. 21:22
 5/12 anonim ***** válasza:
54%

Jáj. Emberek.

Egy. A fekete és zöld teában {tehát a teacserje levelében} több koffein van, mint a kávéban, az ugye megvan? Tehát ha valakinek eü-i okokból (feltehetőleg magas vérnyomás, gyors pulzus miatt) abba kell hagyni a kávét, akkor a teát is.

(Most hallottam róla, hogy van egy nagyon ritka betegség, amikor vki nem ehet csokit, nem ihat kakaót, nem ihat kávét, de sztem itt nem erről van szó.)

Kettő. Nem egészségtelen, sőt. Kis mennyiségben kifejezetten egészséges (napi egy, nem méregerős).

Három. Érdemes nagyon fokozatosan leszokni róla. Én úgy csináltam (de végül nem csináltam, mert imádom és nincs bajom tőle), hogy vettem koffeineset és koffeinmenteset és összekevertem eleinte háromnegyed rész koffeines-negyed rész koffeinmentes, aztán fele-fele, aztán negyed rész koffeines-háromnegyed rész koffeinmentes arányban. Egyébként nekem (is) kell szívgyógyszert szednem és soha nem mondta a doki, hogy nem ihatok kávét. Simán iszom is. Reggel egyet és délután egyet. Általában koffeinmenteset, de van, hogy koffeineset (nagyon gyengét).

Szerencse fel!

2022. aug. 14. 21:31
 6/12 A kérdező kommentje:
Szeretem is nagyon az ízét, meg persze reggel az indít be. Hiányzik mert fél óráig iszogatom, közben olvasom a híreket stb. Nem szabad sajnos koffeinmentest se igyak, teát se feketét se zöldet, legfeljebb gyógyteát, súlyos reflux miatt. Gyógyszerem (savlekötő) is kávéval vettem be reggel amit szintén nem szabad lett volna. Elvileg még maga a koffein sem ajánlott, pedig a koffein tablettán is gondolkoztam.
2022. aug. 14. 21:37
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

6

Ó, sajnálom.

Akkor teljesen más problémád van, mint gondoltam (5-ös vagyok).

Reggel mindig, minden körülmények között tiszta vizet igyál egy fél pohárral. Vagy egy pohárral.

Ha gondolod, vannak koffeinmentes instant gabonakávék, némelyik egész tűrhető, és a kávézás élménye is megvan.

Jobbulást.

2022. aug. 14. 21:45
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Reggel mindig vízivással kezdek, mert szomjas vagyok. Maci gabonakávét láttam még árulnak, majd kipróbálom, gyerekkoromban még úgy emlékszem finom volt.
2022. aug. 14. 22:09
 9/12 anonim ***** válasza:
62%

Kakaó? :)

Aludd ki magad rendesen, akkor a reggeli eléggé beindít majd.

2022. aug. 14. 22:27
 10/12 anonim ***** válasza:
67%

A Maci kávé cukrozott. Inka kávé néven fut szintén gabonakávé, azt is érdemes kipróbálni:

[link]

2022. aug. 14. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!