Hogyan szoktatok le a kávéról?
Simán. Egyszer csak abbahagytam.
Az embernek legyen tartása. Főleg, ha árt.
Jáj. Emberek.
Egy. A fekete és zöld teában {tehát a teacserje levelében} több koffein van, mint a kávéban, az ugye megvan? Tehát ha valakinek eü-i okokból (feltehetőleg magas vérnyomás, gyors pulzus miatt) abba kell hagyni a kávét, akkor a teát is.
(Most hallottam róla, hogy van egy nagyon ritka betegség, amikor vki nem ehet csokit, nem ihat kakaót, nem ihat kávét, de sztem itt nem erről van szó.)
Kettő. Nem egészségtelen, sőt. Kis mennyiségben kifejezetten egészséges (napi egy, nem méregerős).
Három. Érdemes nagyon fokozatosan leszokni róla. Én úgy csináltam (de végül nem csináltam, mert imádom és nincs bajom tőle), hogy vettem koffeineset és koffeinmenteset és összekevertem eleinte háromnegyed rész koffeines-negyed rész koffeinmentes, aztán fele-fele, aztán negyed rész koffeines-háromnegyed rész koffeinmentes arányban. Egyébként nekem (is) kell szívgyógyszert szednem és soha nem mondta a doki, hogy nem ihatok kávét. Simán iszom is. Reggel egyet és délután egyet. Általában koffeinmenteset, de van, hogy koffeineset (nagyon gyengét).
Szerencse fel!
6
Ó, sajnálom.
Akkor teljesen más problémád van, mint gondoltam (5-ös vagyok).
Reggel mindig, minden körülmények között tiszta vizet igyál egy fél pohárral. Vagy egy pohárral.
Ha gondolod, vannak koffeinmentes instant gabonakávék, némelyik egész tűrhető, és a kávézás élménye is megvan.
Jobbulást.
Kakaó? :)
Aludd ki magad rendesen, akkor a reggeli eléggé beindít majd.
A Maci kávé cukrozott. Inka kávé néven fut szintén gabonakávé, azt is érdemes kipróbálni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!