Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ébredéskor gyakran, ha megmozg...

Ébredéskor gyakran, ha megmozgatom a lábfejem, lábujjam érzem beleállna a görcs, kezd merevedn. Kiegészítem már egy ideje kálciummal magnéziummal az étrendet. Mi lehet még a gond?

Figyelt kérdés

Orvos tanácsára eszem ezeket kb. 3 hónapja. De még így is. Azt mondta ez lehet a baj folytassam.

Lehet még más oka is aminek utánajárhatnék vagy olvashatnék?

2022. júl. 28. 18:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Még kb. százezer tényező okozhatja a problémádat. Az sem biztos, hogy az étkezéseddel függ össze a tünet.
2022. júl. 28. 19:06
 2/18 A kérdező kommentje:
Rendben elképzelhető. De akkor hogyan mennél tovább?
2022. júl. 28. 19:55
 3/18 anonim ***** válasza:
52%
Nem mindegy, hogy mennyi magnézium és milyen fajta. Mit szedsz? Ha már lábgörcsöd van, az már komoly hiányt jelezhet.
2022. júl. 31. 12:33
 4/18 A kérdező kommentje:
Még szerencsére nincs lábgörcs, de érzem hogy közel járok hozzá, ha hirtelen nem lazítanám el a lábam.. Magnézium karbonát. Nem jó? Milyen kötésben ajánlod?
2022. júl. 31. 16:54
 5/18 anonim ***** válasza:
Én Mg-citrát vagy laktát formájában szedem, ezekről tudom, hogy jól felszívódnak. Nem tudom, hogy a karbonát mennyire jó. Mennyi magnéziumot tartalmaz, amit szedsz?
2022. júl. 31. 17:30
 6/18 A kérdező kommentje:
200mg-körül. Savas közegben jobban szívódik ezért c vitamint szedek hozzá porban.
2022. júl. 31. 20:31
 7/18 anonim ***** válasza:
51%
Szedhetsz bármilyen szart, nem ez okozza a problémát. Itt más, a táplálkozásodtól függetlenül tünet áll fent. Menj el neurológushoz, ne a gyakorikerdesek.hu kommentelőivel fejts meg magad.
2022. júl. 31. 20:34
 8/18 anonim ***** válasza:
#6: Szerintem duplaennyi kellene. Ha attól sem oldódik meg, akkor más gond van.
2022. júl. 31. 22:33
 9/18 anonim ***** válasza:
Ezt rágd át a magnéziumról: [link] és még kiegészíteném azzal, hogy a kálium hiánya is ugyanilyen tüneteket okoz.
2022. aug. 11. 20:43
 10/18 A kérdező kommentje:
Vicces de épp a káliumról olvasok és viszek be nagyobb mennyiségeket pár napja. 5g növényekből főleg. Szerintem óriási kálium hiányom volt eddig.
2022. aug. 12. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!