Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vádli görcs? Mi okozhatja?

Vádli görcs? Mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Október óta a jobb vádlim belső felén 1 2 centiméteres felületen gyakran görcsöl a lábam. Voltam vele a háziorvosnál, de azt mondta magnéziumhiány, ezért írt fel magnéziumot és doxiumot. Szedem ezeket jó ideje, de a görcs akkor is nagyon gyakori. Szerintetek milyen orvoshoz menjek el vele?

Azt mondja trombózis, érszűkület nem lehet.

25/N

2022. máj. 20. 20:01
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Kényelmetlen cipő, mozgáshiány, folyadékhiány is okozhatja
2022. máj. 20. 20:04
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Magnéziumhiányos a szervezeted. Menj orvoshoz, vagy szabad kapsz a patikában Magnerot-ot. Én is ezt szedem. Egyelőre kérdd a kisebb dobozt, mert eléggé drága. Én inkább orvoshoz mennék.
2022. máj. 20. 20:07
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Jo fajta megneziumot szedjel am. Orotat, malat, ilyesmi!
2022. máj. 20. 20:09
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Magnéziumhiány.
2022. máj. 20. 22:44
 5/10 anonim ***** válasza:
A magnéziumhiányos görcs mindkét végtagot érintené, azért az elég speciális, hogy csak egy görcsöl és ilyen kicsi területen. Bár az nem derül ki, hogy ez a felület mérete vagy az esemény mélysége.
2022. máj. 21. 09:29
 6/10 anonim ***** válasza:
44%
Az egyik láb begörcsölése nagyon is gyakori, csak Te nem hallottál sok esetet erről.
2022. máj. 21. 10:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez tényleg nem trombózis tünet, nyugi.
2022. máj. 21. 11:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez nem eset, hanem logika. Ha valami hiányzik, akkor az ugyanúgy hiányzik mindenhonnan, ahol ugyanolyan tulajdonságokkal használják fel. Pl. a magnézium a vérből fogy el utoljára, ezért a teljes magnéziumkészletünk 1%-a, ami a vérben kering, viszonylag stabil. Ezért nem informál a laborvizsgálat a magnéziumhiányról. De a két láb magnéziumpótlása/felhasználása közel egyforma és komoly hiány esetén mindkettő hajlamos a görcsölésre, nem szisztematikusan mindig csak ugyanaz a fél. Ez nem jelenti azt, hogy egyszerre görcsölnek, az viszont túlmutat a véletlen fogalmán, ha örökké csak a jobb. Más is lesz a háttérben. Jó lenne tudni, milyen magnéziumot és mennyit szed a kérdező. A magnesium citrici kapható receptre, de abban csak 57 mg a tiszta magnéziumtartalom/tabletta.
2022. máj. 21. 12:40
 9/10 anonim ***** válasza:
44%

Kedves #8-as!

Te tudod jobban, vagy én, AKI ÁTÉLTEM? Kaptam magnéziumot és helyrejött.

2022. máj. 21. 12:50
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!😊

A felület mérete a 2 cm-es terület amit leírtam.

Az orvos írt citrátos magnézium port, amit az íze és az oldhatatlansága miatt leváltottam magnosolvra, amit az elején minden nap, de mostanában 2-3 naponta iszok.

2022. máj. 22. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!