Most akkor a szénhidrát fogyasztása egészségtelen vagy elengedhetetlen?
Gondolom ez az illető nem dietetikus, vagy táplálkozástani szakértő...
MINDENT kell enni - de mértékkel.
És igen, az agyműködéshez szükség van szénhidrátra.
Az attól függ milyen szénhidrát, meg, hát kinek mi a jó. Én pl elég sok zöldséget eszem, az szerintem tökéletes szénhidrátforrás.
De ilyen hagyományos cuccokat mint fehérlisztes tészta, fehér kenyér, egyéb ilyen péksütik, én ilyeneket nem eszem, és szénhidrátban gazdag egyéb köreteket sem mint pl rizs, bulgur, köles, zab satöbbi satöbbi. Rosszul reagàl rájuk a szervezetem, én ezektől csak hamarabb leszek éhes, nem tesznek jót. Nekem teljesen jól bevált pl ebédre hús-zöldség-hozzáadott zsiradék kombinációja. Így érzem jól magam. Kenyérből és tésztából pedig csak szénhidrátcsökkentett változatot eszem, és ezekből sem sokat.
Nem démon a szénhidrát. Lehet és kell is enni. A miből már más kérdés. Leginkább abból érdemes, amitől jól érzed magad, nem fáj a gyomrod, nem puffadsz tőle. De igazából a fehér kenyér, és társai sem a tilos, soha többé kategória, egészség szempontjából sem, hacsak a szervezeted nem indokolja. Ha eszel hozzá fehérjét, egészséges zsiradékot, akkor normalizálod az inzulin választ is, nem leszel hirtelen nagyon energikus, majd esik le a béka feneke alá az energiaszinted, nem leszel éhes hamarabb sem.
Ezen felül az anyagcsere, emésztés nem mindenkinél ugyanolyan. Valaki jobban funkcionál magasabb szénhidráton, valakinek kevesebb kell. Az egész lényege, hogy ismerd a szervezeted, és figyelj a visszajelzéseire. A túlzott cukorfogyasztás lehet bajos, de például ha rendszeresen edzel, akkor arra is kicsit magasabb mennyiségben van szükséged, mintha mozgásszegény életnódot élnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!