Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most akkor a szénhidrát...

Most akkor a szénhidrát fogyasztása egészségtelen vagy elengedhetetlen?

Figyelt kérdés
Sokszor hallom hogy a szénhidrát az rossz, meg kerüljük. Lehet csak a genetikám jó, de én eszek mindenfélét, pontosan nem tudom miben van szénhidrát meg miben nincs, ezért nem tudtam válaszolni mikor kérdezték hogy mit eszek amitől ilyen sovány vagyok. Erre mondtam hogy sok szénhidrátot meg gyümölcsöt, műzlit stb. Szerintem egészségesen étkezem, de az illető szerint nem. Nincsenek egészségügyi problémáim. Szóval hogy van ez?
2022. jún. 30. 19:00
 1/8 anonim válasza:
54%
Szerintem olvass utána, mert olyan kérdést tettél fel, melyből az jön le, hogy vagy 13 éves vagy, vagy nagyon tájékozatlan.
2022. jún. 30. 19:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Étkezés terén sosem izgatott a kalória vagy hogy miben mi van. Azt tudom hogy a sör tartalmaz szénhidrátot. Meg gondolom majdnem minden. Ne hidd hogy fiatalként lehet csak valaki ilyen.
2022. jún. 30. 19:29
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Gondolom ez az illető nem dietetikus, vagy táplálkozástani szakértő...

MINDENT kell enni - de mértékkel.

És igen, az agyműködéshez szükség van szénhidrátra.

[link]

2022. jún. 30. 19:29
 4/8 Senior Séf ***** válasza:
100%
Először is szögezzük le, hogy minden kenyér szénhidrát, de nem minden szénhidrát kenyér. Kenyérre, tésztafélékre, gabonaalapú ételekre valóban nincs szükség, de a zöldségekben található szénhidrátokra nagy szükség van.
2022. jún. 30. 19:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazából csak erre voltam kíváncsi. Ment a zöld. Kell a szénhidrát, nem ördögtől való.
2022. jún. 30. 19:37
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

Az attól függ milyen szénhidrát, meg, hát kinek mi a jó. Én pl elég sok zöldséget eszem, az szerintem tökéletes szénhidrátforrás.

De ilyen hagyományos cuccokat mint fehérlisztes tészta, fehér kenyér, egyéb ilyen péksütik, én ilyeneket nem eszem, és szénhidrátban gazdag egyéb köreteket sem mint pl rizs, bulgur, köles, zab satöbbi satöbbi. Rosszul reagàl rájuk a szervezetem, én ezektől csak hamarabb leszek éhes, nem tesznek jót. Nekem teljesen jól bevált pl ebédre hús-zöldség-hozzáadott zsiradék kombinációja. Így érzem jól magam. Kenyérből és tésztából pedig csak szénhidrátcsökkentett változatot eszem, és ezekből sem sokat.

2022. júl. 1. 01:52
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem démon a szénhidrát. Lehet és kell is enni. A miből már más kérdés. Leginkább abból érdemes, amitől jól érzed magad, nem fáj a gyomrod, nem puffadsz tőle. De igazából a fehér kenyér, és társai sem a tilos, soha többé kategória, egészség szempontjából sem, hacsak a szervezeted nem indokolja. Ha eszel hozzá fehérjét, egészséges zsiradékot, akkor normalizálod az inzulin választ is, nem leszel hirtelen nagyon energikus, majd esik le a béka feneke alá az energiaszinted, nem leszel éhes hamarabb sem.

Ezen felül az anyagcsere, emésztés nem mindenkinél ugyanolyan. Valaki jobban funkcionál magasabb szénhidráton, valakinek kevesebb kell. Az egész lényege, hogy ismerd a szervezeted, és figyelj a visszajelzéseire. A túlzott cukorfogyasztás lehet bajos, de például ha rendszeresen edzel, akkor arra is kicsit magasabb mennyiségben van szükséged, mintha mozgásszegény életnódot élnél.

2022. júl. 1. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A természetes szénhidrátot tartalmazó ételekkel nincs gond, sőt. A feldolgozott ételeket kell kerülni, bár azokat sem elsősorban a szénhidrát tartalmuk miatt.
2022. júl. 12. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!