Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A kukorica tulajdonképpen...

A kukorica tulajdonképpen egészségtelen?

Figyelt kérdés
Eddig nagyon szerettem a kukoricát, mert zöldség és erről azt tanultuk, hogy egészséges. Most viszont Kovács András főtáltostól hallottam, hogy nagyon egészségtelen, mert a kukorica eltömíti az ereket, mint a kukoricaszirup. Ez igaz?
2022. máj. 30. 17:31
A kérdező szavazást indított:
egészségtelen
egészséges
15 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Ettől a táltosos baromságtól függetlenül úgy vettem észre, hogy nagy része emésztetlenül megy át a szervezeten, szóval nem hinném hogy kifejezetten egészséges lenne.
2022. máj. 30. 17:48
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
Hát ha Kovács András főtáltos (LOL) azt mondta, hogy a kukorica egészségtelen, te pedig neki hiszel ahelyett, hogy elolvasnál egy-két tanulmányt, akkor ja, a kukorica egészségtelen, ne edd. Több marad nekem.
2022. máj. 30. 17:49
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

"főtáltos"

Komolyan ilyen emberekben bízol?🤦🏻‍♀️

2022. máj. 30. 17:55
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Főtáltos? xd

Véletlenül se orvosokra hallgass, hanem rá meg a Viktorra XD és pálinkázz be szittya ősmagyar módjára, mert az milyen egészséges:DD

(irónia)

2022. máj. 30. 17:56
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

Kapásból két vizsgálati anyag a kukorica egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Gondolom ezeket Kovács András főtáltos nem olvasta. Tud egyáltalán olvasni?

[link]

[link]

2022. máj. 30. 17:57
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Van az oldalon egy hölgy, aki megszállottul hisz a low carb diétában, és úgy védi azt hisztérikusan, foggal-körömmel, mintha az élete múlna rajta, mintha a saját találmánya lenne. Ha kiejted azt a szádon, hogy a magas zsírbevitel fiziológiailag nem előnyös, vagy hogy a szénhidrát nem ellenség (hiszen ennél bonyolultabb a biológia), vagy hogy léteznek kalóriák, akkor azonnal megtámad, és regény terjedelmű kommentekben tolja az ökörségeit. A hölgy nem szakmabeli, ergo fogalma nincs a táplálkozástudományról, meg úgy amblokk az élettanról sem. Lehet, hogy több ilyen egyén van ezen az oldalon, de én itt most konkrétan egyre gondolok.

Ez a hölgy mindig az állítólagos dietetikusára hivatkozik, aki neki ajánlotta a low carb diétát, és mondta róla a sok pozitívumot. Ez a dietetikus valószínűleg nem létezik, vagy legalábbis nem etikusan jár el, hiszen hivatalosan az orvosi kamara egyetlen tagja sem ajánlhat áltudományos diétákat. Ez a hölgy nagyon durván szánalmas és nevetséges, de ő legalább egy állítólagos dietetikusra, egy szakértőre hivatkozik. Ez a Kovács András főtáltos, mint hivatkozási forrás, ez viszont eddig nálam viszi a pálmát. Ennél talán lejjebb már nincs. Ez túltesz azon is, hogy Szendi Gábor ezt írta egy álhír oldalon, vagy hogy Szabó Gál Bence azt mondta egy YouTube videóban.

Emberek, 2022-ben a világ legelitebb laborjainak a kutatási anyagaihoz is hozzá lehet férni ingyen, vagy fillérekért. Tudjunk már elolvasni egy-két tanulmányt. Már magyarul nyelven is olyan metaanalízisek jelennek meg, hogy csak lesek. Ne Kovács András főtáltos baromságai alapján táplálkozzunk, mert ez még trollkodásnak is kiábrándító.

2022. máj. 30. 18:08
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Közben kicsit utánagugliztam, csak a külső héját nem emésztjük.
2022. máj. 31. 09:56
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Na pont ezért kedvelem ezt az oldalt. Nem hiszek neki, pont ezért kérdeztem rá. Nem értem viszont hogy az mitől lehet hogy a kukoricaszirup valóban ártalmas. Elvileg az van sok kész sütiben a boltokban pl pilóta kekszben. Az pedig ugye KUKORICA szirup

2022. máj. 31. 17:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Azok se a kukorica miatt károsak, hanem a sok cukor és finomított szénhidrát miatt.

És nem úgy káros hogy hipp hopp eltömi az ereket ha megeszek egy pilóta kekszet, hanem ha sokáig ilyeneket fogyaszt az ember nagy mennyiségben akkor az nem tesz jót valóban.

De a kukoricának van a legkevesebb köze ehhez

2022. jún. 5. 17:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Ja, a szénhidrátos nő nagy arc, szoktam vele vitázni én is, már amennyire ez lehetséges. De ez a táltos paripa sem lehet semmi. :D
2022. jún. 6. 02:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!