A cukormentes (aszpartámmal édesített) energiaitalok egészségtelenebbek, mint a cukrozottak?
"Aszpartám és rák
További vizsgálatok az aszpartám karcinogén hatását igazolták. Két igen fontos és kiterjedt amerikai vizsgálatban több, mint 120000 ember 22 éves követése a férfiak nagyobb kitettségét igazolta: az édesített italokat fogyasztó férfiak gyakrabban betegedtek meg rákban, mint ezekkel az italokkal nem élő kortársaik, nők esetén viszont nem találtak ilyen különbséget. Mindazonáltal tanulmányuk végén a szerzők megjegyzik, hogy ezek a látszólag meggyőző adatok akár a puszta véletlennek is tulajdoníthatók." [link]
Egyébként egészségesen étkezem, sportolok stb. Ezek mellett bízom benne, hogyha van is ilyen hatása, azt a heti max. 3 adag nem váltja ki.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ne igyál ilyen mérgeket.
Akkor már inkább kávé (instant kávé növény tejbe pl.) vagy zöld tea.
Ennyi koffein nem probléma. Én is az aszpartam miatt aggodnék hosszútávon. Maga az engedélyeztetés se volt zökkenőmentes annakidelyén, nem is értem miért nem tiltották még be Európában (nálunk szigorubbak a szabályok). Figyéljetek meg majd jönnek 10 év múlva hogy betiltják mert rákkeltő. Hogy miért nem tiltották be eddig? Valószínű azért amiért a titanium dioxidot is csak most. Sok szer van ami káros, állandóan van valami amit betiltanak. Itt a kérdés hogy egyáltalán miért engedélyezték őket eddig? Pénz miatt mert olcsó előállítása és tartós a hatása, a tömegeket meg ki kell szolgálni, és nincs annyi természetes Stevia levél (természetes) a világon amivel helyettesíteni lehet a meszerséges édesítőszereket.
Bár valószínű ahoz hogy beteg légy nagyobb mennyiség kell mint heti 3 ital 21 évesen de többet én nem javaslok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!