Melyik az egészségesebb módszer: ha a hűtőből kivett ételt mikróba rakom melegíteni, vagy ha megvárom, hogy magától melegedjen fel?
A mikró nem tesz túl jót az ételnek. A mikró helyett tudnám ajánlani még a tűzhelyen való melegítést kis lábosban.
Ha mirelitről van szó, akkor jóval felhasználas előtt vedd elő, vagy meleg vízben olvaszd ki.
Nem mirelit, normál hűtőből veszem ki.
csak azért kérdeztem, mert hallottam, hogy az sem egészséges, ha megvárom, hogy magától felmelegedjen szobahőmérsékletre - de ez nem igaz, ugye?
Egyik sem egészséges nyilván. Az az étel egészséges, amit megfőztél és rögtön megeszed.
Ettől függetlenül az ég világon SEMMI bajod nem lesz a mikrózott ételtől.
Ha fogsz a kezedben papírpénzt meg nyomkodod a telefonod kijelzőjét az pont olyan, mintha otthon a wc karimáját végigsimogatnád.
Képernyőt bámulni sem egészséges. Ezer másik példát lehetne még hozni.
Hasmnés esetleg, ha sokáig melegszik és megromlik az étel (főleg ha meleg van a szobában)
Nem én találtam ki, hallottam ilyeneket, de lehet, hogy hülyeség.
Nagy melegben gyorsan romló ételt ne hagyj túl sokáig a szobában "melegedni". Mondjuk egy tejfölös krumplilevest ne hagyj a szobában rohadni, ha 1-2 órán belül megeszed, az oké. Mi peldául, ha hűs a lakás, nem tesszük hűtőbe az aznapi ebéd megmaradt részét, egyszerűen ott áll az asztalon a lábos, este pakolunk el. Ha nincs hőség, nem romlik meg, és praktikus, nem kell újra melegítgetni, nem hűl túlságosan le.
Egyébként, mint minden más, hasonló kalbierű dolog esetében, a mikró hatása sem rövid időn belül jelentkezik, nem is 5-10 évekről beszélünk, hanem inkább 50. Magát az étel szerkezetét roncsolja, kevesebb tápértéke lesz a bevitt ételnek, üres, energiát nem adó szemét válik belőle, amiből a szervezet kevesebbet képes hasznosítani.
Ettől függetlenül én is használom, bár tény, hogy keveset. Nem mondom, hogy senki ne használja, belátom, hogy egy komplett életmódváltás kellene a kiváltásához.
Ez van, más egészségre káros dolgokkal is együttélünk, rövidtávon nyilván nem érezhető az eredmény, a hosszú életre van kihatással.
Hidegen sem jó megenni az ételt, mivel nem tudja megfelelően megemészteni a szervezet. Nem hiába, az a természetes, ha még melegében elfogyasztjuk.
Mérlegelés szempontjából, én inkább megmikróznám, mint a hideg kaja. Ha van rá lehetőség kiváltom lábasozással.
#1 voltam
Még egy gondolat, az is számít hányszor melegíted újra. Többször egymás után végképp ne mikrózz.
Az sem jó, ha a megfőtt ebéd mellett használod a tűzhelyet (úgy hogy nem vetted le) és folyamatosan melegíted vele. Ha elkészült, félre kell rakni. A többször melegítgetett étellel óvatosan kell bánni, romlandóbb. Ebből kifolyólag, amit rendelek, azzal is jobban vigyáznék, nem tudhatjuk hogyan szállították (meleg autó), hányszor lett kicsit ott hagyva a napon, stb. A rendelős kajáknak mindig kicsit rövidebb a szavatossága.
Köszi a választ!
,,Mi peldául, ha hűs a lakás, nem tesszük hűtőbe az aznapi ebéd megmaradt részét, egyszerűen ott áll az asztalon a lábos, este pakolunk el."
Itt arra gondolsz, hogy este eszitek meg? De ha csak másnap enné meg valaki, akkor érdemes estére betenni a hűtőbe?
Pontosan. Estig még bőven jó, de másnapi fogyasztásra azért nem ajánlom hűtés nélkül.
Ha másnap ennél belőle ismét, éjszakára mindenképp tedd a hűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!