Mit eszel egy nap? Egészségesen táplálkozol?
Az "egészséges" táplálkozás olyan, mint a "tiszta" étkezés. Ezek a fogalmak dietetikailag nem jelentenek semmit. Ha a kiegyensúlyozott, változatos, tápanyagban gazdag, kalóriagénynek megfelelő táplálkozásra gondolsz, akkor stimmel.
És hogy mit eszek egy nap? Mindig mást, értelemszerűen. Most soroljon fel neked mindenki több száz élelmiszert? Előnyben részesítem a zöldségeket, a gyümölcsöket, a hüvelyeseket, a gabonákat, az olajos magvakat. Időnként tojást, halat és sovány fehérhúst is fogyasztok. Ezekből az élelmiszerekből megszámlálhatatlan mennyiségű menüt lehet készíteni.
Szarvas vagy őz apróhús, ha nincs, akkor marhaburger, mindenmentes kolbász, kolbászos vagy szalonnás rántotta bio vagy kapirgálós tojásból, pirított máj szalonnával
Amikor hozzájutok és meg is engedhetem magamnak a jó minőségűt, akkor ezeket nyersen: báránymáj, vadlazac, csontvelő, bio bivalyhús (jó zsíros, darált), szürkemarha rostélyos
Néha valami növény is becsúszik, idén már a harmadik üveg tormát bontottam fel, tavasszal 1-1 csokor medve- és zöldhagyma fogyott el, nyáron 2 szem eper, 1 szem cseresznye, csak hogy ne legyen sértődés.
Nekem ez eddig (tizennegyedik hónapja tápolok így), elég egészségesnek tűnik, de fogadjunk, nem ez járt a fejedben :D
Szoktam azért félreenni is: zsíros sajt, 25%-os tejföl, no meg a szőlőt sem vetem meg, már ha kellő átakuláson ment át :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!