Visszajött a refluxos köhögésem, mit tehetnék ellene?
Nem hiszem, hogy csak a gyógyszeres kezelés hosszú távon elég:S
az étrendedet kellene megváltoztatnod.
alapokban: semmi szénsavas, semmi alkohol, semmi túl fűszeres étel. ezek mellé pedig olyan ételeket kellene enned, amik nem savasak/savasítanak.
itt meg tudod nézni a lúgosító ételeket, könnyen beépíthetőek a mindennapi étkezésbe!
Gyors gyógyulást!
Itt egy sorstárs! Szintén a reflux keseríti meg az életem (már 4-5 éve). Ez a száraz, csiklandozós köhögés nagyon ismerős. Nekem is előjön időnként (van, hogy hónapokra is) :(. Sokszor a savcsökkentő sem elég. Én is túl vagyok már orr-fül-gégészeten, 2 mellkasröntgenen, stb. de semmi okot nem találtak, maradt a reflux.
Nekem az hoz átmeneti enyhülést, ha sok vizet iszom (több liter mentes ásványvíz/nap) és lefekvéskor 1 szem Talcid tablettát elrágok. Ja, érdemes alváskor megemelni az ágy fejrészét is (vagy legalább magasabb párnát használni). Remélem segítenek valamit a tippek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!