Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Most akkor milyen köhögésem van?

Most akkor milyen köhögésem van?

Figyelt kérdés
3-4 napja tart a köhögésem, tegnap és ma vált kicsit erősebbé. Először száraz köhögésnek véltem, olyan igazi mélyről jövő, erős, szinte belefájdul a tüdőm, és a garatom. Ma már viszont éreztem némi váladékot, ami hol felszakad, hol nem, de semmiképp nem annyira, hogy teljesen feljöjjön....Most akkor ezt mivel kezeljem? Mert vettem köhögés elleni szirupot, de arra meg az van ráírva, hogy ha váladékos a köhögés, akkor ne használjam, hiszen azt nem tesz jót...ha van váladék, akkor fel kell szaggatni, nem szabad köhögéscsillapítót bevenni...nem tudom mitévő legyek, holnap még dolgoznom kell 12 órát! :S
2011. júl. 25. 22:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha van váladék, köptetőt szedj, ill. igyál hársfa teát, annak ilyen a hatóanyaga. Ha nem tudsz emiatt aludni éjjel, csak akkor vegyél be este köhögés csillapítót.
2011. júl. 25. 22:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Én igazából dr. Theiss lándzsás útifűjére esküszöm. Mert az köhögéscsillapító, de egyben feloldja a nyákot is. Sajnos elfogyott, a páromat bíztam meg, hogy menjen patikába, ő pedig sima Rhinathiol köhögéscsillapítót vett. :S

Én sajnos napközben nem hagyhatom el a melóhelyet, így nem tudtam venni....nah mindegy, estére már nem veszek be semmit...max. egy kanál mézet. Tegnap is tudtam aludni. Reggel viszont megpróbálom ezt, ha nem múlik, akkor szerdán úgyis megyek orvoshoz...köszönöm! :)

2011. júl. 25. 22:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Szívesen. Jobbulást!
2011. júl. 25. 22:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Addig amíg "száraz" a köhögés, valóban a csillapítása a megoldás (különösen éjszaka). Erre szoktuk a Sinecodot adni. Aztán amikor kezd oldódni a váladék, épp a "köptető" és nyákoldó a megfelelő szer, hogy kijöhessen a váladék! (hasznos szokott még lenni a Calcium pezsgőtabletta, amelynek a nyálkahártya duzzanatát csökkentő hatása (is) van - s ezáltal könnyebbé válik a váladék felköhögése és kiürülése.

Persze kérdés az is, hogy mitől van a köhögésed? Ha náthás voltál, különösen hatásos a Calcium (vagy valamilyen antihisztamin, mint pl. Zyrtec vagy Claritin), mert valószínű, hogy az orrgaratból csurog le a váladék a légcsövedbe, s ez ingerel. Jobbulást! :)

2011. júl. 28. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!