Most akkor milyen köhögésem van?
Én igazából dr. Theiss lándzsás útifűjére esküszöm. Mert az köhögéscsillapító, de egyben feloldja a nyákot is. Sajnos elfogyott, a páromat bíztam meg, hogy menjen patikába, ő pedig sima Rhinathiol köhögéscsillapítót vett. :S
Én sajnos napközben nem hagyhatom el a melóhelyet, így nem tudtam venni....nah mindegy, estére már nem veszek be semmit...max. egy kanál mézet. Tegnap is tudtam aludni. Reggel viszont megpróbálom ezt, ha nem múlik, akkor szerdán úgyis megyek orvoshoz...köszönöm! :)
Addig amíg "száraz" a köhögés, valóban a csillapítása a megoldás (különösen éjszaka). Erre szoktuk a Sinecodot adni. Aztán amikor kezd oldódni a váladék, épp a "köptető" és nyákoldó a megfelelő szer, hogy kijöhessen a váladék! (hasznos szokott még lenni a Calcium pezsgőtabletta, amelynek a nyálkahártya duzzanatát csökkentő hatása (is) van - s ezáltal könnyebbé válik a váladék felköhögése és kiürülése.
Persze kérdés az is, hogy mitől van a köhögésed? Ha náthás voltál, különösen hatásos a Calcium (vagy valamilyen antihisztamin, mint pl. Zyrtec vagy Claritin), mert valószínű, hogy az orrgaratból csurog le a váladék a légcsövedbe, s ez ingerel. Jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!