Meglatszik az ember kulsejen a taplalkozasa?
Gondolok itt arra, hogyha valaki vegetarianus vagy szimplan probal egeszsegesen taplalkozni, az meglatszik rajta idovel? (mondjuk a boren). Esetleg meg a fiatalossagat is jobban megorzi vagy nincs koze a taplalkozasnak ezekhez? Ha valaki sok szenhidratot eszik, abbol lehet egeszsegugyi problemaja? (nem elhizasra gondolok)
Szerintetek mi a legjobb taplalkozas?
nem cigizek,nem iszok,nem drogozok,nem eszek szar kajákat
a tejet meg szeretem :)
ennyi belefér szerintem :)
na és mi a véleményed a tojásról ???
mindennap azt eszek reggelire
jah és a nyers ételekről meg ennyit :::::
Ezzel száll vitába a Harvard Egyetem antropológusa, Richard Wrangham, aki nemrég megjelent könyvében (Catching Fire: How Cooking Made Us Human) azt taglalja, hogy éppen a tűz főzésre való használata az a tulajdonságunk, amely emberré tett minket - az eddig általánosan elfogadott elmélet szerint a húsfogyasztás volt az ember evolúciójának alapja, ez biztosított ugyanis kellő energiát és fehérjét ahhoz, hogy agyunk mai méretére fejlődjön. Wrangham teóriája ennél továbbmegy: állítja, hogy a nyers ételek megemésztése több energiánkba kerül, mint a főtt vagy sült ételeké, így azt az energiát, amit főttétel-evő őseink megspóroltak az emésztésen, testük és agyuk fejlődésére tudták fordítani.
a tojásban ugyan van olyan anyag ami jó a bőrnek, de több a negatív hatása, mint a pozitív. amúgy meg, ha valaki nagyon nem tud hús nélkül élni, akkor már azzal is sokat tesz, ha csak hetente vagy kéthetente egyszer eszik JÓ minőségű húst (nem nagyipari állattartásból származót). én is szoktam negyedévente, félévente, ha megkívánom.
tejre pedig jó alternatíva a szójatej, zabtej, mandulatej vagy rizstej. az első kettőnek az íze nekem nem nagyon ízlik, bár a szója tej jó a fehérjetartalma miatt. a utolsó kettő az nagyon finom szerintem. a rizstej picit édeskés alapból, az édesség utáni vágyat is csökkenti.
több negativ hatása van a tojásnak ??
ne viccelj már :D
fura én csak a pozitiv hatását érzem de azt nagyon :D
a szójatejet meg hagyjuk :D
nem hallottál a focistákról akiknek leállt a szivük meccs közben ?? és a szója miatt ?
ennyit a szójáról
maradok az igazi tejnél
na nem a bolti tejnél mert az semmit se ér
nem mindegy, hogy milyen szója. csak a GMO mentes a jó.
a bolti tej valóban borzalmas, de sajnos a közhiedelemmel ellentétben a tej kifejezetten káros. most belemehetnék biológiailag hogy miért, de felesleges lenne és bonyolult is.
En ugy tudom, hogy a nagyobb mennyisegu szoja ferfiaknak karos, foleg fejlodo korban.
A valaszokbol ugy latom, hogy nincs pontos ertelmezese az egeszseges taplalkozasnak. Vannak benne ellentmondasok.
Igazabol en a hust nem akarom elhagyni (a haltol rosszul vagyok, csak csirket es marhat tudok megenni), engem az nem zavar, csak a cukros dolgokat. Mar evek ota csak barnarizst eszem, de ilyen koles meg ilyen dolgokkal inkabb ugy vagyok, hogy nem eszek semmit inkabb, mert ha az eves sanyargatasrol szol (ha nem esik jol abszolut), akkor minek egyunk...pedig probaltam, de nem tudtam megenni, pedig nem vagyok valogatos. Ha jol latom, vegulis semmi sem egeszseges, szoval csak levegon es fenyenergian lehet taplalkozni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!