Meglatszik az ember kulsejen a taplalkozasa?
Gondolok itt arra, hogyha valaki vegetarianus vagy szimplan probal egeszsegesen taplalkozni, az meglatszik rajta idovel? (mondjuk a boren). Esetleg meg a fiatalossagat is jobban megorzi vagy nincs koze a taplalkozasnak ezekhez? Ha valaki sok szenhidratot eszik, abbol lehet egeszsegugyi problemaja? (nem elhizasra gondolok)
Szerintetek mi a legjobb taplalkozas?
szia! előző vagyok. mikor én váltottam egészséges életmódra én se tudtam elképzelni hogy mit fogok ezentúl enni, meg hogy hogy fogok leszokni a húsról meg mindenről amiben van cukor. az utóbbi nehéz volt(leginkább a cukor, sajnos a boltokban agyoncukrozott és sózott "ételeket" adnak el nekünk, így cukorfüggők vagyunk, ez olyan mint a drogfüggőség, de le lehet róla szokni). most már pár éve elhagytam a szemét kajákat és a kozmetikumokat is méregmentesre cseréltem (shea vaj, hauschka, kecsketej szappan), és igazából minden étkezés előtt vagy fél órát gondolkodom, hogy mit egyek, mert olyan bőséges a választék:)
Sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, néha tofu illetve szeitán, barna rizs, bulgur, hajdina, köles, kuszkusz, teljesőrlésű és élesztőmentes kenyér, magvak. és néha eszem halat illetve sajtot is mert az imádom:)
a legegészségesebb persze az lenne ha az ember csak nyers ételt enne, tehát nem főzne, sütne semmit, de én ezt nem tudom betartani, nekem kell a meleg étel, de ha te elég kitartó vagy rászokhatsz a nyers ételekre is.
a tej az egészséges
és a hús is
persze nem húst hússal kell enni az biztos
fehérjékkel kapcsolatban:
az ember az állati táplálékot nem nagyon tudja hasznosítani, ráadásul emésztés során a bélben "rohad", tehát felesleges a fogyasztása. és arról még nem is beszéltem, hogy a bolti hús tele van antibiotikummal, hormonokkal, amik szintén tönkreteszik az ember szervezetének működését!!!
"A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a fehérjét hús és tejtermékek fogyasztásával kell a szervezetébe juttatnia. A zöldségekben az összes olyan aminosav (a fehérjék építőkövei) megtalálható, amire a szervezetnek szüksége van. Nem mindegyik zöldségben van jelen az összes, de ha sokféle zöldséget fogyasztunk, különösen a sötétzöld színűeket, és a sötétzöld levelű zöldségeket, és ezt még füvekkel is kiegészítjük, akkor rengeteg létfontosságú aminosavhoz jutunk.
De kiváló fehérjeforrás: a tofu, a hüvelyesek, különösen a szójabab (a friss egész bab) az edamame és a lencse, továbbá a nyers diófélék, csíráztatott magvak és gabonák, és az avokádó. Ezek mindegyike kiváló minőségű fehérjéket tartalmaz, amelyek az állati fehérjéknél jobban beépülnek."
22:52-es
a hús nem kifejezetten egészséges, a tej meg kifejezetten káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!