Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hasmenés diéta?

Hasmenés diéta?

Figyelt kérdés

Miket lehet enni, ha az ember emésztése nem jó? Szombat óta van valami bajom, átmenetileg vagyok csak jól.

Viszont ma evés után nagyon elkapott a rosszullét: görcsösen fájt a hasam, vízsszerű hasmenésem volt, hányinger. Nem vettem komolyan, napközben ettem gyümölcsöt, zöldséget is, szerintem az tett be ennyire.

Miket lehet ilyenkor enni? Rizs, főtt krumpli gondolom? Natúr csirke mellett tudok holnap sütni.

2022. jún. 14. 17:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%
Szia! Sajnos van most egy ilyen vírus. Nekem is már 1,5 hete is tart kb., de én nagyon sovány is vagyok,meg gyenge is vagyok. Sajnos a hasam fáj,de hálistennek a székletem az teljesen normális. Feszül,húzódik és nagyon "kucomorog" a belem, s ettől már a hátam is fáj,meg a lábaim is és szédelgek, a fertőzéskor lázad is voltam, de én mielőtt megbetegedtem volna fogorvosnál is voltam. Sajnos rengetegen betegek most. Ha kérdésed van írj!Jobbulást mindenkinek,aki elkapta ezt a vírust !
2022. jún. 14. 17:34
 2/15 anonim ***** válasza:
*mármint a fertőzés elejekor voltam lázas. Ja és diétásabban étkezz, például egy kis keksz,ropi,egy kis rizs,sós lében főtt krumpli.
2022. jún. 14. 17:36
 3/15 A kérdező kommentje:

Fhu, miután kiírtam a kérdést, kétszer olyan rosszul lettem, mint előtte... Inni se bírtam, mindem azonnal kijött, a hasam is rettenetesen fájt. Most bírtam inni némi teát, meg probiotikumot. Nem nagyon járok el itthonról, de ilyenkor hanyagoljam a közösseget 1-es? Edzeni szoktam járni.

Holnaptól szigorúan diétázok. Köszi a tippeket 1-es! Jobbulást neked is!

2022. jún. 14. 19:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem ne menj közösségbe, mert szerintem ez fertőz eléggé. Nos,én igazából május vége felé kaptam el. Igen, furcsa,de elvileg egyeseknél hosszabb ideig is tarthat. Úgy fáj a hasam, mintha bele szorult volna minden levegő.Ja és igen,olyan, hogy egyik percbe jól érzem magam a másik percbe majdnem összeesek. Az elején nem bírtam inni,azt hittem kórház lesz a vége.Mostmár eszek-iszok rendesen, de a hasam fáj sajnos.Én szedtem grapefruit mag cseppet, de most abba hagytam pár napja és most nagyon rosszul vagyok. A Colát tudom ajánlani és próbáld meg a grapefruit mag cseppet!
2022. jún. 14. 19:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Elfelejtettem írni, hogy szedek én is probiotikumot kb. 1,5 hete, az Enterol Fortét. Utána egy kis idővel rá megyek a WC-re mintha meghajtana, szóval igazából nekem már nem megy a hasam(az elején volt hasmenésem) és csak fáj, feszül, bugyorog. Az egyik furcsa tünetem az,hogy amikor ki-be húzom a hasamat,akkor valami bugyog benne
2022. jún. 14. 19:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

első nap csak folyadék, víz vagy üres tea vagy cukros almalé (nem édesítős)

második nap száraz ropi, perec, keksz, babapiskóta - de csak egyféle

harmadik nap lehet az előző napi száraz kaja plusz kb este pirítós vagy esetleg natúr főtt krumpli

negyedik nap az eddigiek mellé magában főtt rizs és tészta, ha semmi bajod, a tésztára kevés sajt próbálkozásnak

ötödik nap talán natúrban sült csirkemell szárazra sütve az eddigi dolgokkal, szalámi és sajt

utána tejtermék, zöldség-gyümölcs és végül a tej maga

2022. jún. 14. 22:09
 7/15 anonim ***** válasza:
Utolsó! Ez nagyon jó összeállítás!:)
2022. jún. 14. 22:11
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld!

Tartom a dietát és már majdnem beszedtem azóta egy doboz normalort. Nincs már hasmenésem, hasfájás, azonban naponta egyszer van hasmenéses (folyós, világos) székletem. Ezzel érdemes a háziorvost hívni vagy adjak még pár napot a diétának, hátha javul?

2022. jún. 16. 14:17
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ne menj orvoshoz,de te tudod, szerintem javulsz
2022. jún. 16. 14:30
 10/15 A kérdező kommentje:

Kezdtem kicsit jobban lenni.

Emiatt sajnos elkövettem azt a nagy hibát, hogy ettem egy jegkrémet. Szóval most irtó szrul vagyok. Fáj a hasam és hasmenésem van.

Hétfőn felhívom a háziorvost...

2022. jún. 18. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!