Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek miért normalizáljá...

Szerintetek miért normalizálják még mindig az anyukák/kismamák a 20-30 kilós terhesség alatti hízásokat?

Figyelt kérdés
2022. jún. 10. 12:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
76%
Nem tartják normálisnak. Ha valaki sokat hízik, akkor javasolják a diétát. Az egyik barátnőmmel egyszerre voltunk terhesek. Ő elkezdett rendesen hízni, ezért az orvosa diétára fogta. Ma már mindenki van olyan felvilágosult, hogy tudja, hogy nem kell kettő helyett enni.
2022. jún. 10. 12:22
 12/25 anonim válasza:
95%

Gondolom te vagy az indulatos childfree kérdező, aki ebben a kategóriában éli az életét, és mindenre idegbetegen beszólogat. (Tudom, tudom, ez az első kérdésed ezen az oldalon)

Mert ha lenne gyereked, tudnád, hogy rohadtul nem normalizálja senki, sőt, van olyan orvos aki kifejezetten leb.ssza azokat a kismamákat, akik sokat híznak.

2022. jún. 10. 12:23
 13/25 anonim válasza:
94%

Senki nem normalizálja babám.

Szüljél előbb gyereket, aztán gyere vissza.

2022. jún. 10. 12:26
 14/25 anonim ***** válasza:
86%

16 kg-t híztam, a doki a végén már igenis pörgött rajta.

Az más kérdés, hogy van aki zabál, és megvonja a vállát, ha szól az orvos.

Olyan is van, aki terhesen sem teszi le a cigit. Szerintem az nagyobb baj.

2022. jún. 10. 12:50
 15/25 anonim ***** válasza:
82%

A kérdés nem helyes. A legtöbb orvos, védőnő azért morog ha ilyet lát.

Az viszont létező jelenség, hogy az anyuka ha terhes lesz, átkapcsol zaba üzemmódba, és baromira nem zavarja, mert neki mindent lehet.

Ezen meg lehet sértődni, de bizony van ilyen.

Meg olyan is, aki csinos marad végig, és pár hónap múlva senki meg nem mondja róla, hogy szült.

10-14 kg közt van normális esetben az a gyarapodás, ami a baba és az “alkatrészei” (méhlepény, magzatviz, a ver megnövekedett mennyisége stb) ami a szülés után fél év alatt magától eltűnik.

2022. jún. 10. 12:59
 16/25 anonim ***** válasza:
88%
Én 20 fölött híztam, de nem tartom normálisnak. Terhesség előtt heti intenzív 5 edzés megvolt, illetve 20 kilométereket futottam. Ehhez szokott a szervezetem, ezzel a mozgással volt normál testalkatom. Ugye terhesség alatt ebből jóval vissza kellett venni. Próbáltam figyelni az étkezésre, és a kiírt napig tornázgattam, de az nem ugyanaz a terhelés. Én rettentő hízékony vagyok. Így alakult. Most pár hónappal szülés után, ahogy egyre többet mozgok, megy is vissza szépen. Szóval én így jártam, de attól még nem tartom normálisnak.
2022. jún. 10. 13:00
 17/25 A kérdező kommentje:
Pontosan az anyukákról és kimamákról szólt a kérdésem, nem az orvosokról, védőnőkről. Anyukás csoportba írt egy kismama, hogy szólt neki a védőnő, erre jött 40-50 komment, hogy “ne aggódj én 30 kilót híztam”.
2022. jún. 10. 13:03
 18/25 anonim ***** válasza:
74%

Én azon vagyok ki higy mindenkit megköveznek a Dörmi, rudi .. szb miatt

Nyilván nem étkezés helyett és nem állandó jelleggel, meg nem 1 évesen, de szerintem semmi probléma vele.

Én is eszem chipset hamburgert, pizzát és édességet is.. de nem egyfolytàban, hanem mértékkel.

A mértéket kell megtanîtani a gyereknek..ehhez az is kell, hogy kapjon

Nah mindegy

Témàra visszatérve.. senki nem normalizálja, de minden eset egyedi..

És valóban van olyan, aki zabál is.

2022. jún. 10. 13:06
 19/25 anonim válasza:
82%
Hát én is majdnem 20 kgt (egészen pontosan 17 kgt) híztam, de egy percig nem éreztem, hogy hú ez milyen gáz lenne. Se doki, se védőnő nem mondott rá semmit. A cukorterhelésem tökéletes lett. Most vagyok szülés után 13 hónappal és jelenleg 6 kg-val annál is kevesebb vagyok, mint amennyivel teherbe estem anno. Szóval az, hogy valaki terhesen sokat hízik, egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy elhízott lusta valaki marad. A terhesség alatti hízás teljesen normális, a mérteke meg nem csak a "zabálástól" függ, hanem egy csomó más tényezőtől. Én pl. terhesség előtt nem figyeltem annyira az étkezésre, mármint hogy egyek eleget, volt hogy egész nap bedobtam egy szendvicset munka közben. Na amikor kiderült, hogy jön a baba, akkor meg szépen figyeltem erre, hogy meglegyen a napi 4-5 étkezés és minden fontos tápanyag.
2022. jún. 10. 13:08
 20/25 anonim ***** válasza:
86%
Nekem az összes ismerősöm aki ennyit hízott az borzalmasan vizesedett. Mit csináljon szerencsétlen haljon éhen? Szerintem nem normalizálja senki, sőt baromi keményen lecsesznek a védőnők. Én 6 kg-ot híztam, pedig igenis nasiztam. Szerencsém volt egyszerűen. Biztos vannak akik elengedik a gyeplőt és megesznek egy üveg nutellát minden nap, de szerintem ez a ritkább. Aztán lehet nincs igazam :D
2022. jún. 10. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!