Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukorszint, hogyan...

Terhességi cukorszint, hogyan normalizálható?

Figyelt kérdés

20 hetes kismama vagyok és sajnos sorban az utóbbi terhesgondozásokon cukor volt a vizeletemben!

A védőnő és én is aggódunk ,hogy nem lesz jó a 25 hetes cukorterhelés eredményem.

Azt mondta legalább a terhelés előtti 2-3 hétben teljesen "felejtsem" el a cukrot és cukros termékeket!

Ez segíthet? Vagy nektek bevált ellene valami?

2014. jún. 28. 23:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem csak a cukrot kell elfelejtened de a szénhidrát más formályát is pl kenyér egyébb pékárú gyümölcs pl banán, rízs 180gos szénhidrát diétát érdemes csinálni neten keres rá cukros kismamák mint én is ezt javasolják babának nem árt!!33hkm
2014. jún. 28. 23:36
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

Nem csak a terhelés előtti hetekben, hanem úgy általában felejtsd el a cukrot. Se neked, se a gyerekednek nem tesz jót.

(amúgy jól értem, hogy te most tippeket kérsz arra, hogy hogy csapd be a cukorterhelés- vizsgálatot? Szerinted kinek ártasz vele???)

2014. jún. 28. 23:36
 3/10 A kérdező kommentje:

Lehet félreérthető voltam ,de nem a 25 hetes terhelés eredményét szeretném" csak" ,hogy jó legyen,hanem úgy általában minden vizelet vizsgálat eredményét is (hogy minden rendben legyen odabent).

Amúgy mióta terhes vagyok ,teljesen megundorodtam a cukros ,édes dolgoktól,süteményre ,csokira rá se tudok nézni.

Csak a reggeli (egy) kávémba teszek 2 kiskanál cukrot + néha üditőt iszok!

2014. jún. 28. 23:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem csak a cukorról van szó olvass utána.. a riszben fehértésztában is sok szénhidrát van...sőt még a popconban is amire az ember nem is gondolna.. na de ott a google keress rá majd meglátod...
2014. jún. 28. 23:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem csak a cukorral, üdítővel, csoki van a gond. Terh. curkos voltam, napi 160 CH volt engedélyezve. A gyümölcsből sem lehet pl. sokat enni, abban is van szénhidrát. Nekem meg volt szabva, hogy 3 óránként egyek, meg volt adva, hogy reggelire, tízórai, ebédre.... hány gramm CH egyek.
2014. jún. 28. 23:53
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Nem szeretem, amikor valaki megpróbálja megmásítani a vizsgálati eredményeket, és akkor azt hiszi, hogy minden rendben. Pont a vizsgálat előtt 2-3 hétben ne változtass semmin, hogy lásd, van -e valójában problémád vagy nincs. Kihozhatsz egy jó eredményt, és papírod lesz egy rakat hazugságról, de ennek semmi értelme. A vizsgálat nem egy vizsga, amin át kell menned, hogy gyereked legyen. Az azért van, hogy tudd, valójában van-e probléma, vagy nincs. Nem változtatnék semmit. Elmennék a terhelésre és megnézném, rosszul vagyunk-e, ha pedig igen, akkor szénhidrát számlálás következik (ahogy mások a nem várandós életüket is simán élik, nem kell előre sajnálnod magad). De ha gond van, el fogják mondani, ez miből áll.
2014. jún. 29. 07:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő nem mérte meg a cukrod? Elvileg náluk szokott lenni vércukormérő. Én a helyedben valahol megmérném, mert 5 hét még elég sok. Akár gyógyszertárban is megméretheted, de jó lenne éhgyomri és étkezés utáni is, lehetőleg reggeli utáni, mert az szokott a legrosszabb lenni cukorbetegeknél.

Sok értelme nincs a terhelés előtti diétának. Ha valaki egészséges, akkor mindig annyi inzulint termel a hasnyálmirigye, amennyire szüksége van. Ehet akár egy üveg lekvárt is előző este, akkor is jó lesz az éhgyomri és a terheléses cukra is. Ha meg valaki cukorbeteg, akkor diétázhat akármennyit a terhelés előtt, esetleg az éhgyomrija egy kicsit kevesebb lesz, de még az sem biztos. Viszont a terhelés mindenképp kimutatja, ha baj van.

Szénhidrátdiétát egyébként sem úgy kell tartani, hogy ész nélkül semmilyen szénhidrátot nem eszünk. A babának egyébként is szüksége van rá. Szerintem a védőnő is csak úgy értette, hogy kifejezetten az édességeket hagyd el, vagy a fehér kenyeret cseréld le teljes kiörlésűre, a fehér rizst barnarizsre. Esetleg keress a neten 180 gr-os szénhidrátdiétát, abból vehetsz ötleteket. Az az étkezés nem cukorbetegeknek is megfelelő egészséges étrend lenne.

2014. jún. 29. 08:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem értem a védőnőd, normális? Most az érdekli, hogy az eredményed jó legyen, az, hogy a háttérben mi az igazság, az le van tojva? Nem azért kéne aggódnia, illetve aggódnotok, hogy rossz lesz a cukorterhelés eredménye, hanem azért mert lehet hogy esetleg terhességi diabéteszes lettél/leszel. Ez a lényeges, tehát maga az ok. És nagyon siralmas, hogy egy védőnő így gondolkodik, és arra sarkall, hogy "csapjátok be" a vizsgálat eredményét, mert akkor minden jó lesz. A nagy frászt! Azzal ártasz a legtöbbet. Mert nem viccből van ez a vizsgálat, ha gond van a cukroddal, annak ki kell derülnie, hogy a későbbiekben oda tudj rá figyelni, mert az egészségeteket veszélyezteti. Szóval ez a legeslegrosszabb tanács, amit csak adni lehetett.

Csinálj úgy mindent a vizsgálatig, mint eddig, és kiderül, van-e probléma, vagy pedig ha úgy érzed elkezdhetsz figyelni a szénhidrát bevitelre, akkor viszont azt az étrendet a terhesség végéig folytasd.

2014. jún. 29. 08:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Eddig a vérvételes cukrom mindig rendben volt ,csak a vizeletben volt cukor.Remélem minden rendben lesz ,köszönöm a hozzászólásokat!
2014. jún. 30. 18:37
 10/10 anonim ***** válasza:
éhgyomri cukor rendben is van általában, annak aki terh. cukros, a baj a terheléses cukor eredménnyel van.
2014. júl. 1. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!