Korai reggeli után hogy tudnám elkerülni a bőséges tízórait?
Oké, viszont tudod, hogy a fogyásban a kalóriák számítanak? A konkrét számok, a matek. Ezt tudod?
Mennyi a napi kalóriabeviteled deficitben?
Ma kipróbáltam tízórai gyanánt másfél deci meleg tej + zabpehely, némi magvak, egy banán, ez egész jól működik.
Vajon ezt ha reggelire eszem, kitartana ebédig?
Én éveken keresztül reggeliztem zabkását, rizskását, amaránt kását, mégis éhes lettem két órával később. Amióta valamilyen főételt reggelizem, azóta ez kitolódott három órára. Én 06:30-tól 12:30-ig (hat óra) nem lennék el éhség nélkül ennyivel, az biztos, de ez teljesen egyéni. Édesanyám reggelire eszik egy-két szendvicset, aztán legközelebb 15 óra után étkezik, mert addig nem éhes. Mindenki máshogy működik.
Viszont ha tudsz tízóraizni, akkor nyugodtan tízóraizz. Nem ettől fogsz hízni, hanem a kalóriatöbblettől. Fogyni sem attól fogsz, ha kihagyod a tízórait, hanem ha kalóriadefictben vagy. Amíg nem számolod a kalóriákat, addig ez lutri.
Érdekes tapasztalásom volt, nem igazán értem az okát.
Tegnap kihagytam a vacsorát (nem voltam extrán éhes), reggeli normál, igaz egy cappucino lecsúszott és most délelőtt teljesen jól vagyok tízórai nélkül. A végén még ebédig is kibírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!