Korai reggeli után hogy tudnám elkerülni a bőséges tízórait?
A gyerekeknek sem véletlenül van úgy, hogy korai reggeli, aztán óvodában tízórai, aztán ebéd, aztán uzsonna, aztán korai vacsi, majd korai lefekvés. Tök természetes, ha 3-4 óránként az ember megéhezik, pláne a délelőtti órákban, amikor a legfokozottabb az inzulinérzékenység.
Én régen kertészként dolgoztam, ami fizikai munka a tűző napon. Műszak előtt, reggel hatkor főtt ételt ettem. Babfőzeléket, csirkemellet, milánói makarónit. Bármit, amit előző nap aktuálisan főztem. Mégis fél tízkor már tök éhes voltam. Ha az embernek pörög az anyagcseréje, pörög az emésztése, mert egészséges, fizikailag aktív, akkor ez természetes.
Munkában nem tudod megoldani a tízórait?
Fogyás/hízás szempontjából így van, a napi összkalória számít, ez így igaz. A reggeli szimplán egészségügyi, dietetikai okokból a legfontosabb étkezés, pont az inzulinérzékenység, a vércukorszint, a hormonháztartás és az anyagcsere szempontjából.
Viszont valóban, én nem böjtölök, de nekem is a vacsora kihagyása esne nehezemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!