Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Korai reggeli után hogy...

Korai reggeli után hogy tudnám elkerülni a bőséges tízórait?

Figyelt kérdés
Valamit nem jól csinálok. Kb 6:30-kor kell indulnom, szóval kb akkor reggelizem (tojásrántotta kb 2 tojásból, kis sonka, stb). Viszont 9 óra körül már éhes vagyok. Ezt szeretném valahogy elkerülni, hogy ebédig kibírjam, hogyan csináljam? Mi a hiba a rendszerben?
2022. máj. 24. 08:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeknek sem véletlenül van úgy, hogy korai reggeli, aztán óvodában tízórai, aztán ebéd, aztán uzsonna, aztán korai vacsi, majd korai lefekvés. Tök természetes, ha 3-4 óránként az ember megéhezik, pláne a délelőtti órákban, amikor a legfokozottabb az inzulinérzékenység.

Én régen kertészként dolgoztam, ami fizikai munka a tűző napon. Műszak előtt, reggel hatkor főtt ételt ettem. Babfőzeléket, csirkemellet, milánói makarónit. Bármit, amit előző nap aktuálisan főztem. Mégis fél tízkor már tök éhes voltam. Ha az embernek pörög az anyagcseréje, pörög az emésztése, mert egészséges, fizikailag aktív, akkor ez természetes.

Munkában nem tudod megoldani a tízórait?

2022. máj. 24. 08:59
 2/17 A kérdező kommentje:
De meg tudom oldani, át tudok ugrani, simán bevágok két szendvicset, hogy jól legyek, csak az a baj, hogy vagy az ebéd csúszik el ezzel (vagy marad ki), vagy túl sokat eszem (és szép lassan szaladnak fel a kilók).
2022. máj. 24. 09:03
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Kalóriában mit jelent az, hogy túl sok?
2022. máj. 24. 09:08
 4/17 anonim válasza:
66%
Nekem a 16:8-as időszakos böjt jött be. Egyáltalán nem hiányzik az ebéd. 11:15 körül ebédelek és 19:00 körül vacsorázok. Simán tartható és számos pozitív hatása is van egészségileg (pl. autofágia). Csak ajánlani tudom.
2022. máj. 24. 09:25
 5/17 anonim válasza:
47%
Előző vagyok. A reggeli nem hiányzik. Bocs az elírásért.
2022. máj. 24. 09:29
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Az időszakos böjtnek és az autofágiának valóban vannak pozitív hatásai, viszont pont a reggelit kihagyni? A reggeli órákban nem étkezni, amikor a legjobb az egyén inzulinérzékenysége, és pont a vacsorát bent hagyni, amikor az esti órákban a legrosszabb az inzulinérzékenység? Ez érdekes. Én szakmailag fordítva ajánlanám. De még egyszer mondom, tény, hogy az időszakos böjt egészségre gyakorolt hatása nagyon is kedvező.
2022. máj. 24. 09:32
 7/17 anonim válasza:
31%
Szerintem sokkal nehezebb a vacsorát kihagyni - nekem legalábbis - , mint a reggelit. Azonkívül az már egy megcáfolt elmélet, hogy a reggeli a legfontossabb étkezés, a napi összes kalóribevitel számít.
2022. máj. 24. 09:37
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

Fogyás/hízás szempontjából így van, a napi összkalória számít, ez így igaz. A reggeli szimplán egészségügyi, dietetikai okokból a legfontosabb étkezés, pont az inzulinérzékenység, a vércukorszint, a hormonháztartás és az anyagcsere szempontjából.

Viszont valóban, én nem böjtölök, de nekem is a vacsora kihagyása esne nehezemre.

2022. máj. 24. 09:44
 9/17 anonim ***** válasza:
Normális, de tízóraira ne két szenyát egyél, hanem kevesebbet, vagy magvak, sk müzliszelet, ilyesmik.
2022. máj. 24. 13:07
 10/17 A kérdező kommentje:
Ok, holnap a tízórait lecserelem zabpehelyre. Böjtön még gondolkodom, nekem is azt hiszem a reggeli teljes kihagyása menne. Érdekes, ha nem eszek reggelit, jobban bírom a délelőttöt, lehet, hogy a hullámzás visel meg.
2022. máj. 24. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!