Miből gondolják az emberek, hogy ami kapható egy boltban az mind méreg?
Nem véleményformálásként írom ki a kérdést. Sok embertől hallom ezt és azért kérdezem. Tehát szerintük boltban kapható termékek, legyen az zöldség, vagy gyümölcs, bármi, tele van méreggel és tönkreteszi az egészséged, depressziós leszel és hasonlók. Nekem mondjuk jó az egészségem és sok "szemetet" eszek mert sokat sportolok és egyszerűen kell a kalória. Depressziós se lettem...
A másik: orvosok hazudnak, semmilyen gyógyszert nem szabad bevenni, mind méreg. Hasonlók. Ezzel amúgy nem értek egyet. Tény, hogy ésszel kell gyógyszert szedni mert nem csodaszer de azért van az a pont amikor szükség van rá.
Hol lehet ilyesmiről olvasni? Kereső semmit nem dobott be.
Na jó de ez honnan jön? Újságból olvassák? Maguktól ilyenek? Azért kérdezem mert gyakori ez körülöttem.
Néha kb ez a szint: "jaj boltban veted azt a paradicsomot? Fogadjunk nincs íze... bezzeg ami a kertemben nőtt, szinte orgazmusom lesz tőle."
Tudatlanság rejlik a háttérben, hiszékenységgel párosulva. Nincsenek természettudományos ismereteik, biológia, kémia mind túl bonyolult... tehát ha hallanak valami szenzációhajhász hírt akkor simán elhiszik, hogy a lósóska az varázsszer és 42 betegséget gyógyít, vagy az E-betűs adalék mind rákot okoz.
Nem állítom hogy minden, amit a boltban kapni az full egészséges lenne, mert tájékozódni kell h miben mi van és mértékkel fogyasztani.
Egyébként a januárban vett paradicsom tényleg xar a szabadföldihez képest 😀
De a "saját kertemben termett ezért egészséges" ez akkora egy önámítás.. legtöbben agyon permeteznek mindent, nem is értenek hozzá és aztán meg adják az unokának hogy az mennyivel jobb! Mondjuk aki meg tényleg vegyszermentesen termel az jobb mint a bolti, teljesen igaz.
4.
Egy januári bolti paradicsomnál biztos nem jobb a kerti. Mert nincs.
7.
Jól meg is hal mindenki 60 év alatt, mint régen. Vagy, várjunk csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!