Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem megy a hízás?

Miért nem megy a hízás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 20 éves vagyok 163cm és 43kg.

Nagyon aggaszt, hogy nem bírok egyáltalán hízni, akármennyire is szeretnék. Sose voltam hízos típus, minden évben hízok 1-2kg-mot.

De nagyon zavar a vékonyságom. Egészségileg rendben vagyok, nincsen semmilyen pajzsmirigy problémám, lehet csak el kéne fogadnom, hogy ilyen a genetikám? Egyébként van még egy 1 éves kisfiam is, és még mindig cicizik, azt mondták páran, hogy ameddig cicizik nem is várjam, hogy hízzak.Kicsit aggaszt mivel mindenki szülés után azon van, hogy hogyan fogyjon le, nekem ennek az ellenkezője. Terhesen híztam 15kg-mot, de 1-2 hónapra rá le is ment. Azóta 45-44-43 között mozgok.

Esetleg valami praktikátok van, amitől tudnék hízni. Gyógyszer vagy valami vitamin? Előre is köszönöm!

2022. máj. 6. 15:55
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Ha valóban teljesen egészséges vagy, akkor el kell fogadni, hogy ilyen a testalkatod. Testépítéssel lehet próbálkozni.
2022. máj. 6. 15:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyél többet, számold a kalóriákat.
2022. máj. 6. 16:03
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
A kalóriatöbbleten kívül nincsen semmilyen létező praktika. Ha van tartós kalóriatöbblet, akkor van hízás is. Tölts le egy kalóriaszámoló alkalmazást, és csapd ki a konyhai mérleget.
2022. máj. 6. 16:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerencsés vagy, gyors az anyagcseréd. Van ilyen. Hidd el, jobban jártál így, mintha állandóan szigorú kontroll mellett, megválogatva mit, mennyit eszel, és vért kell izzadj azért hogy fogyj, illetve megtarts egy egészséges súlyt, és ne hízz meg. Sokkal szarabb ez az oldal. Élvezd amíg teheted, hogy annyit és azt ehetsz amennyit és amit akarsz.
2022. máj. 6. 16:16
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Én is ilyen voltam, a legnagyobb gond, hogy ha elkapsz pl. egy hányós hasmenéses vírust, pillanatok alatt 40 kg alatt leszel.. Én orvostól kaptam éttrendet, napi 6x kellett enni, így most olyan 48-50 kg vagyok. Többet nem szeretnék nagyon hízni, de figyelek rá, hogy mindig egyek rendesen, nehogy megint fogyjak.
2022. máj. 6. 16:32
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
Sajnos tényleg csak a kalóriatöbblet létezik. Jó tudni, hogy a zsírnak a legnagyobb a kalóriasűrűsége, ebből kell a legkisebb mennyiséget megenni ugyanannyi kalóriához. (Nyilván nem azt mondom, hogy igyál étolajat.) Egyél sok olajos magvat, mogyoróvajat, ezek nagyon finomak, egészségesek, de nagy mennyiséget el lehet tüntetni. Ha nagyon nem bírsz többet enni, víz helyett igyál gyümölcslevet, mézes teát, kávét zsírosabb tejjel.
2022. máj. 6. 16:41
 7/9 A kérdező kommentje:

5.

Igen sajnos, amikor terhes voltam nem viseltem valami jól, állandóan hánytam, ezért egy 2-3 hónap alatt le is mentem 40 alá... onnantól már nem mertem mérni mert megijedtem. De utána szépen felszedtem 15kg-ot.

2022. máj. 6. 20:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ezen nem kene agyalnod.

Aki vekony hizni akar es forditva. Tobb kaloriat kene enned/innod, de minek eroszakolnad meg a tested?

2022. máj. 7. 19:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Glutént nézettél már? Mert az okozhat ilyet.
2022. máj. 8. 09:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!