Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet érzésre táplálkozni? Ti...

Lehet érzésre táplálkozni? Ti mindig mindent számoltok?

Figyelt kérdés
2022. máj. 5. 10:19
 1/5 anonim válasza:
Fehérjét saccolom hogy találjon, a többivel nem foglalkozok. Nem zabálom tele magam csak mindig amennyi jól esik és figyelek hogy ne éhezzek meg túlságosan soha. Így jó eséllyel megvan a minimális kalóriaplusz, különben éhesebb lennél, hobbistaként nekem ez bevált. Bár hozzá kell tenni nehezen hízó típus vagyok ezért zsír minimálisan jön fel, ha könnyen hízó típus vagy akkor szerintem nem árt jobban odafigyelni.
2022. máj. 5. 10:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Én számolom. Magamtól nem ennék eleget. És amúgy a kaján se a kcal mennyiséget érzed, az eltelít nem jelenti azt, hogy tápláló.
2022. máj. 5. 10:58
 3/5 anonim ***** válasza:
66%
Ha szamolod egy honapig kb. Utana mar be tudod lőni nagyjabol a kaja mennyiseget es a makrokat.
2022. máj. 5. 10:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én kóros elhízásból fogytam le normál súlyra, ha nem figyelek oda, nem kontrollálom mit eszem, megint elhíznék. Kb 2-3 hónapig néztem makrókat, ott láttam általánosan a kcalt is, tehát kb tisztában vagyok ezekkel. Azóta már rég leszoktam a számolgatásról, nagyon zavart egy idő után, nem akartam így leélni az életem, hogy így számolgatok. De kontrollt azért tartok. ismerem a mennyiségeket, pl 3 merőkanál zöldségköret ( 300g), 75 gramm olajos mag egy adag, 1 csirkecomb egy adag, 1 evőkanál zsír 1 adag. Ilyesmik. de a kalóriabázist már évek óta nem használom. Én hosszútávon nem éreztem egészségesnek mentálisan, hogy minden kcalt betegesen számolgassak.
2022. máj. 6. 16:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Soha többé. Tíz év mindent számolós étkezési zavar után - ami normális életmódváltásnak indult eredetileg -, nem.

Azt eszek, amit, amennyit és amikor megkívánok, mellette mozgok és havi egyszer mérlegre állok (de tartom a súlyomat - 55-58 kg -, és ha több, akkor csak azért veszek vissza, mert a térdem fájni kezd).

2022. máj. 8. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!