Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem érzem éhesnek magam, de...

Nem érzem éhesnek magam, de üres a hasam, korog a gyomrom?

Figyelt kérdés

Sokszor van ez, hogy nem vagyok éhes, nem bírnék enni, nem kívánok semmit, de közben érzem, hogy a szervezetem meg éhes, mert üres a gyomrom és néha korog is ilyenkor.

Ilyenkor mit csináljak?

Egy mentális betegség miatt sokszor nem eszem normálisan, mert étvágytalanabb vagyok, de pl. most az elmúlt napokban eleget ettem, most megint nem. Lehet azért volt, mert menstruáltam és most elmúlt, ezt majd még megfigyelem.

2022. márc. 23. 07:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%

Csinálj rendszert az evésből, nekem csak úgy megy, mert munka miatt kimaradozott a hómofisz alatt! Ha nem érzed, akkor is reggeli/ebédidő van, tehát egyél.

Most is megyek, kenek egy májasos kenyeret, együnk együtt, neked mid van? ;)

2022. márc. 23. 07:53
 2/13 anonim ***** válasza:
50%

Kezeltesd az étkezési zavarodat, mert ez nem oké.

Az pedig egy dolog, hogy nem kívánod az ételt, ha éhes vagy egyél, pont!

Hosszú távon ugyanis csak tönkreteszed magad, vagy binge-elni fogsz.

Recovery alatt soha semmit nem kívántam (hát bszki éhes sem voltam), de napi 6-7x minimum ettem, mert KELLETT.

Ennyi, utáltam leülni, de muszáj volt, ha nem akartam ezúttal végleg belehalni, és megszoktam.

Hozzászoktattam magam, hogy enni kell, enni jó, és most már kívánom is az ételt.

2022. márc. 23. 08:01
 3/13 anonim ***** válasza:
55%

Szinte ugyanazt írtuk, egyes. Jóétvágyat. :)

Nekem nemsoká párizsis-pirosaranyos gm szendvics lesz ubival (csak még hűl a kenyér), de addig is gm zabkekszet nassolok (meg kv).

2022. márc. 23. 08:03
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem étkezési zavarom van, ha éhes vagyok, akkor eszek, ki sem bírnám máshogy. Csak ha ideges vagyok vagy nagyon lehangolt, szomorú (ezek sajnos gyakran előfordulnak), akkor nincs étvágyam.
2022. márc. 23. 08:12
 5/13 A kérdező kommentje:
Szóval nincs bajom a kajával, nem érzem bűnösnek magam ha eszem, nem akarok fogyni, sőt, ha kicsit híznék, az sem zavarna, normál alakom van. Nem is diétáztam soha.
2022. márc. 23. 08:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Valószínüleg te a stressz evés ellentéte vagy. Én stresszevő vagyok, amikor valami nem oké (vagy keresek valamit amin bosszankodjak) eszem mert az okoz örömet. Utánna meg megbánom. Nagyon rossz kapcsolatom lett így az étellel és feleslegem is van.

Ha nem vagy éhes ne erőltesd, de ha korog a hasad és enni kér egyél valamit, nem kell tömd magad de legalább pár kanállal egyél.

2022. márc. 23. 08:34
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
6 vagyok, ahogy feljebb is írták, reggeli/ebéd/vacsora. ;) tartd be.
2022. márc. 23. 08:35
 8/13 anonim ***** válasza:
49%
Kedves kérdező, én pontosan ilyen állapotban vagyok, az előttem íroknak fogalma sincs hogyan működik ez. És igen, igaza van annak aki azt írta nem szabad erőltetni. Egy baj van, én nagyon vékony lettem. Járok pszichiáterhez, 1 hónapja kezdett velem foglalkozni.
2022. márc. 23. 09:25
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy vannak akik pont akkor esznek többet, ha stresszelnek vagy rossz állapotban vannak, nekem pont az ellentétje van ennek, én ha nagyon szomorú vagyok vagy stresszelek, evésre gondolni sem bírok.

Én nem vagyok nagyon vékony szerencsére, de picit fogytam. Bár általában a “nem evős” időszakom pár napig szokott tartani, utána megint elkezdek többet, rendszeresebben enni, mert éhesebb vagyok, de aztán X idő múlva megint kezdődik elölről. Például az elmúlt egy hétben sokszor ettem reggelire is valami keveset, ettem rendesen ebédet és vacsorát, sajnos sütit vagy csokit is napközben. Tegnap óta megint azt érzem, nem vagyok éhes. Tegnap 1 körül ebédeltem, de elég kicsi adagot, ettem még a nap folyamán egy kis nápolyit, este meg rendesen vacsoráztam, 3 szelet piritóst (nem magában), de ennyi. Tegnapelőtt szintén nagyon keveset ettem, egy meggyes táskát meg egy fél almát rágcsáltam el egészen délután 3-ig, aztán ebédeltem, vacsorakor meg már nem is emlékszem mit ettem.:D

2022. márc. 23. 11:05
 10/13 anonim ***** válasza:
55%
Hú, nekem a tegnapi ételmennyiséged 3 napra elég. Ma ultra fosul vagyok, még semmit nem ettem. Nekem is hullámzik, heti egyszer van, hogy nagyon nem eszek, aztán a többi napon keveset, így örülök ha megtartom a súlyom, ami sajnos full gáz kezd lenni. És már nem vagyok fiatal.
2022. márc. 23. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!