Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Üres gyomorral több volt a...

Üres gyomorral több volt a cukrom, evés után kevés volt, miért?

Figyelt kérdés
A lapon 4.0-6.0-ig írta normálisnak. Amikor üres hassal mentem 5.9 volt, amikor nagyon sokat ettem előtte, szinte már jóllaktam akkor meg 3.9 miért van ez? A két eredmény között 3 hét telt el, az életmódom nem változott.

2019. ápr. 1. 12:04
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Étkezés után közvetlenül mérted, vagy egy-két órával később? Idő kell, míg felszívódik a kaja. Az se mindegy, mit ettél, ha natúr hússzeletetet sajttal és párolt brokkolival, akkor nem fog nagyon megemelkedni a vércukorszinted, pláne nem gyorsan. Ha viszont kifejezetten cukros dolgot ettél vagy esetleg tejet, akkor a túlzott inzulinválasz egy-két óra múlva a kiindulási érték alá is tudja csökkenteni a vércukrot.
2019. ápr. 1. 12:11
 2/4 A kérdező kommentje:
Fél/háromnegyed óra telhetett el, sült krumplit ettem, gyorsan
2019. ápr. 1. 12:16
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az gyorsan szívódik fel és emiatt hirtelen megindul az inzulinválasz is, emiatt lehet kevesebb a cukorszint. A cukorbetegség akkor van, ha hosszú idő alatt nem tud kiürülni a vérből. Ha reggel magas a cukrod, az lehet attól, hogy sok cukrosat ettél előző este, legalábbis így tudom, tesómnál is ez volt.
2019. ápr. 1. 14:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2019. ápr. 1. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!