Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Covid után megnövekedett étvágy?

Covid után megnövekedett étvágy?

Figyelt kérdés
2 hete covidos voltam, 1 nap volt lázam, kicsit náthás voltam és fájt a torkom 3 napig, ezen kívül viszont 1 hétig hasmenésem volt, és azóta folyton éhes vagyok, úgy érzem egész nap ennék. Főleg főtt ételeket kívánok, amik laktatóbbak, na meg édességet, gyorskaját... Más is tapasztalt ilyet? Esetleg tippek az étvágy csökkentésére?

2022. márc. 2. 02:14
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

Az egy hét hasmenés kitakarította a fontos ásványi anyagokat, vitaminokat a szervezetedből. Kiszárított, hiszen nagyon sok víz távozik hasmenés esetén.

A folyamatos éhségérzet nem biztos, hogy mindig az étel kívánása, legtöbbször a folyadék hiánya. Sokszor összetéveszti az ember az éhséget a folyadékhiánnyal.

Azt javasolnám, hogy egyél napi négyszer, sok zöldséget, natúr baromfit, igyál tejet, gyümölcsteát, halat, gyümölcsöt, vagy natúr gyümölcslét, pl. facsarj narancsot.

A párolt zöldség laktat, a natúr szelet a fehérje szükségletet pótolja, a sok gyümölcs a vitamint.

Édesség helyett pl. aszalt gyümölcsöket rágcsálnék (most szilvát lehetőleg ne), meg diót, s ha nem vagy allergiás, a mogyoró is jó.

Elég veszélyes a falás, mert úgy maradhat az ember. Én a kijárási tilalom és a korlátozott kijárás miatt 15 kilót híztam úgy, hogy nem is vettem észre. Most kínlódom, hogy leadjam.

2022. márc. 2. 02:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors és részletes választ!
2022. márc. 2. 02:26
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

1-es vagyok.

Javaslom, hogy készíts jó gazdag zöldségleveseket, olyan zöldségekből, amiket szeretsz. Káposztát egyelőre ne főzz bele, mert az víztelenít.

Sok zellert, répát, fehér répát, karalábét.

De akár csinálhatsz jó gulyáslevest, vagy hamisgulyást (pl. nem marhahússal, hanem, mondjuk, pulykával, de akár marhahús is lehet, mert az is nagyon fontos ásványi anyagokat tartalmaz. Nem kell abból sok, kb. 25 dkg lábszárból pompás, gazdag gulyáslevest tudsz főzni. S ami fő, laktató.

Ha nem kenyérrel eszed, akkor nem hízlal.

2022. márc. 2. 02:28
 4/8 anonim ***** válasza:
40%

Én pl. szeretem körítésnek a sült répát. Nem karikára, hanem szeletekre vágom, kevés olívaolajat teszek alá, kis só, akár kis bors is, mert a sárgarépa édes, és nem párolom, hanem sütöm. Akár kis jénaiban a sütőben

is megsütheted. Nagyon finom natúrszelettel.

Ezt lehet variálni.

Egészen más az íze a párolt zöldségnek és a főtt zöldségnek.

Aztán laktató és tele vitaminnal a sült tök, meg a tökből készült krémleves.

2022. márc. 2. 02:33
 5/8 Prokopf ***** válasza:
Szaglás, ízlelés megmaradt?
2022. márc. 3. 23:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, megmaradt mindkettő.
2022. márc. 5. 04:50
 7/8 Prokopf ***** válasza:
Ha éhes vagy, egyél, de közben sportolj is (lehetőleg súlyzós edzést végezz, ami izomtömeg-növelő, és így talán aktivizálja a növeked
2022. márc. 5. 10:27
 8/8 Prokopf ***** válasza:
növekedési hormon termelését. Lehetőleg ne egyél elalvás előtt legalább 3 órával (cél itt is a növekedési hormon természetes úton való növelése).
2022. márc. 5. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!