Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Megnövekedett étvágy, csökkenő...

Megnövekedett étvágy, csökkenő testsúly. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Alapból átlagos mennyiségeket ettem mindig és hízásra hajlamos voltam. De szeptember óta hihetetlenül megnőtt az étvágyam. Akár óránként tudnék annyit enni, mint régebben egy nap alatt. Emellett érthetetlen módon fogyok. Pedig nem is olyan túl rég, még a levegőtől is híztam.

Szeptember óta 13 kilót fogytam.

Amúgy jól vagyok, sőt, mintha sokkal több lenne az energiám is. (ezért nem gondoltam eddig betegségre, hiszen állandóan jó a kedvem, pörgök, kevés alvással is beérem, nem vagyok olyan tunya, mint pár hónapja).

De a környezetemben mindenki dokihoz akar küldeni.

Szerintetek mi okozhatja ezt? Tényleg komolyan kellene venni a dolgot? Mert igazából élvezem a helyzetet, csak kezdek aggódni, nehogy baj legyen a háttérben.

És tovább fogyni se nagyon kéne, mert most még pont jó. (53kg)

23/L

2010. nov. 18. 23:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
azét egy pajzsmirigyhormonos vérvétel jó volna...
2010. nov. 19. 00:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
ja, endokrinológushoz kéne menj pajzsmirigyhormonokat nézetni ill. a pajzsmirigy működést vizsgálni
2010. nov. 19. 00:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
szia!hötürésed vàltozott?szìvverésed mennyi?mennyire vagy feszült?szemed körül nem duzzadt?
2010. nov. 19. 00:07
 4/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Mikor elolvastam a problémádat egyből a cukorbetegség ugrott be, ugyanis az egyik tünete ez, hogy nagy kajálások ellenére rohamos fogyás! Mindenképpen menj el orvoshoz, a cukorbetegségnek rengeteg szövődménye van, jobb inkább kizárni, vagy kezelni!

2010. nov. 19. 02:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is a pajzsmirigy működés rendellenességére gondolok.
2010. nov. 19. 08:00
 6/9 A kérdező kommentje:

szia!hötürésed vàltozott?szìvverésed mennyi?mennyire vagy feszült?szemed körül nem duzzadt?

Szerinted ez a válasz hasznos.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:07

-----------------------------------

Hőtűrésem? Na ez érdekes dolog, mindenki be van öltözve az utcán, én meg egy hosszú ujjú pólóban és egy mellényben rohangálok hetek óta, és kimelegszem, mire beérek dolgozni. Mondjuk ennek sem tulajdonítottam jelentőséget, nem rossz, ha az ember nem akar mindig megfagyni. :)

Szívverésem sztem normális, már amennyire én ezt meg tudom ítélni... feszült nem vagyok, jó a hangulatom, de nem tudok megmaradni a tévé előtt, túl sokáig a gép előtt sem, amolyan "mehetnékem" van folyamatosan.

Szemem nem duzzadt egyáltalán.

Talán még az lehet furcsa tünet, hogy reggelenként mindig olyan izzadtan ébredek, hogy mindenem vizes, de nem tudom miért, van, hogy be se takarózok. De akkor is ilyen.

2010. nov. 19. 10:04
 7/9 A kérdező kommentje:

Múlt hónapban voltam laborban (mondjuk semmi speciálisra nem kell gondolni, csak a vastabletta miatt kell járnom néha, mert vérszegény voltam/és vagyok néha)

Akkor nagyon alacsony vércukrom, és olyan alacsony koleszterinszintem volt, hogy a doki megkérdezte, eszek-e rendesen. (vicces, mert nem eszek, falok :P)

Akkor már mondtam neki, hogy valami nem olyan, mint szokott lenni, ő meg csak nevetett rajtam, hogy hova fér belém ennyi kalória. Meg hogy biztos szerelmes vagyok.

Szóval nem vette komolyan, ezért nem aggódtam én se túl a dolgot.

2010. nov. 19. 10:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez alapján szinte biztosra mondanám, hogy pajzsmirigy túlműködés. Vedd komolyan, most áldásosnak tűnik, de komoly problémáid lesznek belőle előbb-utóbb.
2010. nov. 19. 10:42
 9/9 anonim ***** válasza:
ok, a leírt tüneteid alapján ez pm túlműködés, az egyik kérdezőt meg nem érdemes leszúrnod, nagyon is jól kérdezett, hiszen, a tünetek, amikre rákérdezett, pm túlműködéses tünetek. Inkább olvass utána hypertireosis.
2010. nov. 19. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!