A teljes kiőrlésű liszt csak emiatt egészségesebb?
Figyelt kérdés
Ugye lassabban dolgozza fel az ember, ezért több ideig laktat, később leszel éhes, kevésbé hizlal.
Nekem viszont ilyen problémáim nincsenek, kifejezetten vékony vagyok.
Megéri így is teljes kiőrlésűre váltani, vannak más előnyei is?
2022. febr. 21. 14:46
2/5 anonim válasza:
Vannak: a magasabb rost tartama miatt csökkenti a vastagbélrák kockázatát, de ezen kívül még sok más előnyös tulajdonsága van.
3/5 anonim válasza:
Komolyan le kell pontozni, mert a kérdésre válaszoltam, ami amúgy is Google
4/5 anonim válasza:
Nyugi, ez nem itt egyfajta nemzeti sport, mindenkit lepontoznak. Szerintem mind az 1. mind a 2. válasz hasznos.
5/5 anonim válasza:
Mivel teljes értékű gabona, azaz nincs megvonva az értékeitől, több rostot, fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezáltal lassú felszívódású, ami nem emeli meg hirtelen a vércukorszinted, hanem egyenletesen tartja, ezáltal nem lesz vércukorszint ingadozásod, később leszel éhes. Tehát segít megelőzni pl. a cukorbetegséget, pajzsmirigy betegséget, a tápanyaghiányt, a daganatos betegségek kialakulását stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!