Hogyan hizzak tudatosan?
Én fél év alatt 9kilót híztam.
A Hamburgerekre szoktam rá nagyon, amit előtte soha nem tudtam megenni, illetve a cukros üdîtőkre. Elkezdtem sok tésztát enni, meg sok sok szénhidrátot, mindent kenyérrel zsemlével ettem. Meg a rágcsálni valókra is rászoktam(csoki, chips,)😁
Nem mondom, hogy ezek egészsegesek, de a hízás volt nálam is a cél😊
Magas szénhidrát és fehérjetartalmú ételek fogyasztása.A zsír is simán mehet a testsúlyod fölé grammba.Vannak ilyen appok,ahol a céljaidnak megfelelő tápanyagforrásokat meghatározzák.Egy kalóriaszámláló appon pedig pontosan megtudod tervezni az étkezéseidet,és kedvedre állíthatod ott össze az ételeket,amelyeket mondjuk szeretsz.A szénhidrátba a gyorsan felszívódó szénhidrátokat kell kerülni.A fehér lisztes cuccok,cukortartalmú dolgok,üdítők.Helyette lassan felszívódó szénhidrátokat kell fogyasztani.Ezekről is van rengeteg írás,ha utána keresel.Teljes kiőrlésű szénhidrátforrások.Gabonafélék.Ha tészta akkor is teljes kiőrlésű vagy durum tészta.A különféle magvak is jó forrás.Mogyoró , tökmag, chia mag.A zsírban pedig inkább a telítetlen zsírok legyenek többségben.
Hízni úgy fogsz ha tudod a kalóriaszükségleted egy napra,és több kalóriát viszel be,mint a szükségleted.Ha jól akarod csinálni,akkor utánaolvasol a témának.Zsírokról,szénhidrátokról,miért fontos a fehérje.Rostok,vitaminok,ásványi anyagok.Rengeteg oldalon találsz hasznos információt.Ahol konkrét példákat is mondanak hogy melyik étel miért nem jó,vagy miért jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!