Lehet valami bajom, hogy ennyi cukrot eszem?
28 vagyok, eszem ágában sincs fogyózni vagy ilyesmi, a súlyom normális és állandó már 16 éves korom óta stabilan 83 kilo és 179 centi.
Mostanában sokat élek, keveset alszom kb 2-3 hóanpja, új melóhely stb, és arra lettem figyelmes, hogy újra rászoktam a cukros üdítőre kólára, napi 2-3 sport szeletre vagy egy tábla csokira is akár napi szinten.
Emellett 3 műszakban melózok, gyakran 6 napon át.
Nem mindíg eszem normális kaját mert nem jut idő főzésre de azért 2-3 naponta eszem főtt kaját is.
Ha nem eszem meg a napi cukoradagomat akkor lehangolódok, belustulok, elálmosodok, néha még agresszív is leszek..
Mitől lehet ez? Nem cukorbetegség ugye?
hát, ez egyfajta függőség jele, de biztosra egyetlen módon mehetsz: megnézeted a vércukrodat.
az biztos, hogy mivel nem táplálkozol rendszeresen és megfelelően, a vércukrod ide-odaingadozik. hol leesik, hol hirtelen felnyomod édességgel, cukros üdítőkkel, utána meg leesik megint hirtelen a vércukrod. ettől aztán éhes leszel, újra felnyomod - és így megy ez vég nélkül. ez nem jó.
a gyomrod meg hosszú távon kikészül a sok löttytől (1 dl kólában 12 g cukor van, félliteres üvegenként 4,5 csapott evőkanállal megeszel belőle...
forrás: [link]
bocs, lemaradt a mondat vége: szóval, ezekben a löttyökben cukor, színezék, szénsav, citromsav van, más nagyon nincsen. csokik nagyon zsírosak, cukrosak.
egyél rendszeresen, kiegyensúlyozottan. az, hogy ez 2-3 hónap alatt nem okozott problémát, nem jelenti, hogy nem fog 2-3 éven belül sem gondot okozni.
a jó szokások ugyanolyan gyorsan ki tudnak alakulni, mint a rosszak, úgyhogy rajta, állj neki :) sztem a tüneteid elég beszédesek, segíts magadon.
Túlságosan elbizod magad, pedig nem igazán van okod rá.
A cukorfüggőség 1 napon belül is kialakulhat, tudtad ? Ha nem tudsz lemondani ezekről akkor függő vagy, tudtad ? Ha nem érzed jól magad csak a cukor miatt akkor függő vagy, tudtad ? Na oké, akkor talán elakarsz ezen picit gondolkozni
Vigyázz! Később ez lehet a táptalaja a 2. típusú diabétesznek, a szív és érrendszeri megbetegedéseknek és sajnos a cukor eteti legjobban a ráksejteket is.
Itt mazsolázz kicsit: [link]
függőség a lószart, nem eszel elég és megfelelő szénhidrátot...ha ennél reggelire vagy munka előtt egy jó adag zabpelyhet, müzlit vagy egy jó szendvicset nem ennél és innál vackokat a melóban
ja és cukorevéstől még senkinek nem lett cukorbaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!